Dvd
Engels

Groot worden met Poeh

A.A. Milne (naar het werk van)

Groot worden met Poeh

Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
Titel
Groot worden met Poeh
Naar het werk van
A.A. Milne
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Disney DVD, 2004
1 dvd-video
Speelduur
48 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Portugees Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans, Spaans, Portugees
EAN
8711875979248

Besprekingen

Vier wat oudere animatie-avonturen van Winnie de Poeh en zijn vriendjes in de serie: De magische wereld van Winnie de Poeh. Het zijn getekende avonturen, dus geen poppenanimatie. Behalve leuke verhaaltjes hebben de filmpjes altijd een wijze les over delen met elkaar en zorgen voor elkaar. Deze dvd-video bevat de afleveringen: Wolk, wolk ga weg, Ik en mijn schaduw, Govert de graafmaniak en Weg met al die beestjes. Als bonusmateriaal bevat de dvd een spelletje: Roe en Teigetjes ballonnenstuiterspel.

Over A.A. Milne

Alan Alexander Milne (Londen, 18 januari 1882 - 31 januari 1956) was een Britse auteur, vooral bekend om zijn creatie Winnie de Poeh.

Biografie

Milne was de zoon van John Vine Milne en Sarah Maria Heginbotham. Zijn vader en moeder waren beiden leraar. Zijn eerste onderwijs kreeg hij van zijn leermeester H.G. Wells op de Henley House School, waarna hij naar de Westminster School en het Trinity College in Cambridge ging. Vanaf zijn vierentwintigste werkte hij voor het humoristische tijdschrift Punch. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak diende hij in Frankrijk. In de oorlog schreef hij enkele toneelstukken en verzen.

Op 24 juni 1913 trouwde Milne met Dorothy Daphne de Selincourt waarna zij op 21 augustus 1920 hun eerste en enige zoon Christopher Robin kregen. Na zijn geboorte verhuisden ze naar Cotchford Farm in Hartfield vlak bij het Ashdown Forest. In deze periode begon Milne serieus te schrijven. Hij schreef een de…Lees verder op Wikipedia