Boek
Nederlands

Het geheim van de wifi

Angelique Van Dam (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de wifi
×
Het geheim van de wifi Het geheim van de wifi
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sarah gaat met haar ouders een weekend naar een camping in een klein dorp. De camping heeft geen wifi! Sarah is bang dat haar vriendinnen boos zullen worden omdat ze niet post op Instagram. Op de camping ontmoet ze Gijs. Kan hij haar helpen? Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Geheimen, Kamperen
Titel
Het geheim van de wifi
Auteur
Angelique Van Dam
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
94 p. : ill.
ISBN
9789025877958 (hardback)

Besprekingen

Sarah (ca. 10 jaar) gaat met haar ouders een weekend naar een relax-camping in een klein dorpje. Er is geen wifi, daardoor kan ze niet posten op het Instagramaccount dat ze samen met haar vriendinnen heeft en ze is bang dat haar vriendinnen daardoor boos worden. Ze ontmoet leeftijdgenoot Gijs en wordt vrienden met hem. Kan hij haar misschien helpen? Het taalgebruik is eigentijds en er wordt veel gebruikgemaakt van dialoog. Ieder kort afgerond hoofdstuk begint met een hashtag. De personages gedragen zich herkenbaar en zullen een grote groep kinderen aanspreken. Het verhaal wordt prima ondersteund door diverse kleine, maar soms ook paginagrote zwart-witillustraties. Met achterin een woordenlijst voor grote mensen (met de betekenis van allerlei woorden over social media). Onderdeel van de uitgebreide serie ‘Het geheim van’. Eenvoudig, spannend en toegankelijk verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Het geheim van de wifi

Leuk! Sarah gaat samen met haar ouders een weekendje weg. Bij aankomst slaat de sfeer om, want er blijkt geen wifi te zijn. Aangezien Sarah samen met 2 vriendinnen strenge afspraken gemaakt heeft in verband met het onderhouden van een gemeenschappelijk instagramaccount, is de stress onmiddellijk voelbaar. Sarah zal immers uit het groepje gegooid worden als ze niet om de paar uur een foto of een bericht post. Tijdens haar zoektocht naar internet leert ze Gijs kennen. Samen beleven ze leuke dingen, maar de zoektocht naar wifi en de angst om uit de groep gegooid te worden vormen wel de rode draad. Problemen die zich doorheen het verhaal stellen worden allemaal netjes opgelost, zodat er met een happy end afgesloten kan worden.In dit boek wordt pijnlijk duidelijk hoe verslavend het hele social media-gebeuren voor jongeren kan zijn. Als moeder van twee pubers herken ik een deel van de wifi- en social media-stress. Ik kan me hier thuis al mateloos aan …Lees verder

Suggesties