Boek
Nederlands

Blend : challenges en tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen

Ann Van Elsen (auteur)
+1
Blend : challenges en tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen
×
Blend : challenges en tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen Blend : challenges en tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen

Blend : challenges en tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen

In Blend vertelt Ann Van Elsen over haar ervaring rond scheiden en nieuw samengestelde gezinnen. Ann ging zelf twee keer door een scheidingsproces: een keer als kind, en keer als vrouw. De periode na een scheiding is een helse tijd, dat was ook voor Ann zo. Maar ze vond opnieuw geluk en liefde en is blij met haar warme nest voor haar kinderen en pluszoon.

Ann vertelt haar verhaal

Titel
Blend : challenges en tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen
Auteur
Ann Van Elsen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
175 p. : ill.
ISBN
9789401462853 (paperback)

Besprekingen

Dit boek gaat over scheiden als er kinderen in het spel zijn, over een nieuwe partner zoeken als je kinderen hebt en over leven in een nieuw samengesteld gezin met gezinsleden van verschillende achtergrond. De tekst is gebaseerd op de eigen ervaringen van de schrijfster. Zij maakte als kind de echtscheiding van haar ouders mee, scheidde later van haar eerste man, met wie zij samen een dochter had en trouwde daarna met haar tweede man, die een zoon uit zijn eerste huwelijk had. Samen kregen zij nog een dochter. Het boek beschrijft hoe de auteur met de veranderingen in haar leven is omgegaan en haar gedachten en tips daarbij. Verder zijn er ervaringen van anderen en is er commentaar van vriendin Flo, ervaringsdeskundige. Het geheel is voorzien van mooie portretfoto's in kleur. Het boek is duidelijk Vlaams, zowel in woordkeuze als in verwijzing naar tv-programma's. De tekst had wel enige redactie kunnen gebruiken; zinnen zijn soms lastig te volgen. Maar dat past ook wel weer bij het pers…Lees verder

Over Ann Van Elsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hans Hillewaert

Ann Van Elsen (Mol, 27 december 1979) is een Vlaams model, tv-presentatrice en radiopresentatrice. Ze werd Miss België in 2002.

Biografie

Van Elsen bedankte in haar verkiezingsjaar 2002 voor de eer mee te dingen in de Miss World-verkiezing in Nigeria. Samen met een aantal andere missen protesteerde ze tegen de doodstraf voor Amina Lawal, die veroordeeld was tot steniging wegens een zwangerschap zonder gehuwd te zijn ("zina" in het Arabisch).

Ze deed diverse tv-opdrachten, onder meer bij de televisiezenders TV1 en VT4. Ze is voor die laatste actief als omroepster. In het verleden presenteerde ze programma's als Supertalent in Vlaanderen en Summerdate.

In 2006 reikte ze in het programma Studio 1 op zondag in het Koning Boudewijnstadion de prijs uit aan de winnaar van Pinanti is Pinanti, Désiré Mbonabucya. Ze droeg een voetbaloutfit en toonde haar technische voetbalcapaciteiten voor de camera.

Van E…Lees verder op Wikipedia