Boek
Nederlands
Jason Bourne, die aan amnesie en rouwreactie leidt, wordt verdenkt van een aantal moorden en om zijn naam te zuiveren moet hij een geheime anarchistische groep ontmaskeren.
Titel
De Bourne evolutie
Auteur
Brian Freeman
Naar het werk van
Robert Ludlum
Vertaler
Martin Jansen in de Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Bourne evolution
Parallelle titel
Robert Ludlum's De Bourne evolutie
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
396 p.
ISBN
9789024595846 (paperback)

Besprekingen

Na de dood van Robert Ludlum in 2001 schreven verschillende auteurs vervolgromans over Jason Bourne. De actieheld is een professionele geheimagent die in de vijandelijke wereld weet te overleven. Hij lijdt aan amnesie en herontdekt steeds zijn identiteit. Dit is het eerste boek geschreven door Brian Freeman (1963), een bekende Amerikaanse auteur van psychologische thrillers. Bourne heeft dezelfde persoonlijkheid en temperament als in de originele boeken maar hij is verplaatst naar een moderne setting van schimmige overheidsinstanties, alomtegenwoordige apps, machtige techbedrijven en een mysterieuze anarchistische terroristengroep. Het is niet overdreven realistisch en diepgaand maar er is veel actie. Die opent met een schietpartij in Las Vegas waarbij Bourne's geliefde om het leven komt en gaat verder met het neerschieten van een congreslid dat op het punt staat een grote aankondiging te doen over big tech. Bourne krijgt de schuld voor de moorden en samen met een journaliste, Abbey L…Lees verder

Over Brian Freeman

Brian Freeman (Chicago, 28 maart 1963) is een Amerikaans auteur van psychologische thrillers met als hoofdpersonen Jonathan Stride en Serena Dials.

Brian Freeman is geboren in Chicago, Illinois. Hij is in 1984 aan het Carleton College magna cum laude afgestudeerd. Voordat hij als auteur bekend werd, was hij director of marketing en public relations bij het internationale advocatenkantoor Faegre & Benson. ZIjn debuutroman Immoral (in het Nederlands vertaald als "Verdorven") verscheen in 2005. Deze roman won de Macavity Award voor de beste debuutroman, en hij was finalist voor de Edgar Award. Zijn boeken worden verkocht in 46 landen, en zijn beschikbaar in 17 talen. Hij dankt zijn oma en zijn tekenleraar van de 8e grade voor zijn succes.

Brian Freeman woont tegenwoordig in St Paul, Minnesota en is getrouwd met Marcia Freeman.

Suggesties