Boek
Nederlands

Siddernacht

Cis Meijer (auteur), Bert Van der Meij (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Fien, Bruno en Charlotte willen tijdens kamp meedoen aan een griezelvlogwedstrijd. 's Nachts gaan ze stiekem naar buiten om een spannende vlog te maken en raken verwikkeld in een eng avontuur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Schoolreizen
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 9
Titel
Siddernacht
Auteur
Cis Meijer
Illustrator
Bert Van der Meij
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
80 p. : ill.
ISBN
9789048735716 (hardback)

Besprekingen

Fien, Bruno en Charlotte zitten alle drie in groep 8 en zijn van plan, als ze op kamp zijn, mee te doen aan een griezelvlogwedstrijd. Als ze aankomen bij hun logeerboerderij begint er al angst op te komen voor wilde zwijnen en ze worden nog angstiger, nadat de meester een griezelverhaal heeft verteld. 's Nachts gaan ze stiekem naar buiten om een spannende vlog te maken en raken verwikkeld in een eng avontuur. Vooral de laatste hoofdstukken van dit verhaal zijn behoorlijk spannend. De kinderen komen in een gevaarlijke situatie terecht waardoor ze elkaar beter leren kennen. Fien is niet echt dol op klasgenoot Murphy, maar tijdens de spannende nacht, waarbij ook Murphy is betrokken, ziet Fien dat Murphy heel goed handelt in noodsituaties en dat dwingt bewondering af. Bruno durft na die enge nacht ook te vertellen wat hem dwars zit. Het verhaal werkt toe naar een happy end. Het boekje is bestemd voor leerlingen van groep 8 die in staat zijn goed technisch te lezen en meer diepgang nodig h…Lees verder

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de 15 genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2020 publiceerde Meijer bij uitgeverij Zwijsen het eerste deel in een kinderboekenserie, Team 3.

Bibliografie