Boek
Nederlands

Het leven achter de dingen

+1
Het leven achter de dingen
×
Het leven achter de dingen Het leven achter de dingen

Het leven achter de dingen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een jongen start een zoektocht naar de onbekende wereld die hij vermoedt achter alles wat zijn ogen kunnen zien. Filosofisch verhaal over liefde, twijfels, eigenheid en het vinden van een lotsbestemming.
Titel
Het leven achter de dingen / tekst en illustraties Daan Remmerts de Vries
Auteur
Daan Remmerts de Vries 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hoorn]: Hoogland & Van Klaveren, 2018
92 p. : ill.
ISBN
9789089672384 (hardback)

Besprekingen

Een jongen beklimt een heuvel en verwacht daar iemand die van de andere kant de heuvel op komt, maar er is niemand. De tweede keer ontmoet hij een kat en de derde keer een meisje. Het verhaal vertelt het leven van de jongen, die steeds ouder wordt en uiteindelijk zelf een kind krijgt, een kind dat veel lijkt op het meisje dat hij op de heuvel heeft ontmoet. Op een ontroerende wijze volgen wij het leven van deze jongen, waarbij duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt en er meer zit achter wat we meemaken in het leven. Het verhaal wordt in een zeer literaire taal verteld in korte episodes en kan gezien worden als een terugkijken van de verteller op zijn leven en op wat daarop van invloed is geweest. Tekst en beeld (schitterende collages) uit handen van dezelfde kunstenaar sluiten naadloos op elkaar aan en versterken elkaar. Thema’s als liefde, twijfels en het vinden van een lotsbestemming zijn universeel en door de literaire wijze waarop ze zijn uitgewerkt is het verhaal voor ou…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia