Boek
Nederlands

Elmer, Roosje en Super Fant

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (vertaler)
+1
Elmer, Roosje en Super Fant
×
Elmer, Roosje en Super Fant Elmer, Roosje en Super Fant
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Titel
Elmer, Roosje en Super Fant
Auteur
David McKee
Vertaler
Rindert Kromhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer, Rose and Super El
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789000315505 (hardback)

Besprekingen

David McKee heeft een nieuw prentenboek in zijn reeks over het veelkleurige olifantje Elmer. In Elmer, Roosje en Super Fant staat één boodschap centraal: genieten.
Roosjes opa, Opa Oud, is jarig. De kudde roze olifanten viert zijn honderdste verjaardag uitbundig op hun speciale plekje, boven op een klif. Maar dan begint de grond onder opa’s voeten plots te scheuren en te barsten door al dat olifantengeweld. Gelukkig is Super Fant er om opa te redden.
Het is niet moeilijk om een les in het verhaal te herkennen. ‘Doe goed voor anderen’, het is een boodschap die een groot deel van de kinderliteratuur domineert. Toch klinkt die les hier minder sterk door dan een ander idee. ‘Alle dagen zijn bijzonder’, besluit Elmer op de laatste pagina, dus geniet van elke dag.
Genieten, daar geeft McKee zijn lezers alle kansen toe. Welk kind droomt er niet van om door de lucht te kunnen vliegen of superkrachten te bezitten, net zoals Super Fant? Van op een veilig afstandje, samen…Lees verder
De kudde roze olifanten besluit de honderdste verjaardag van opa Oud te vieren. Maar zoveel gestamp veroorzaakt een soort aardbeving en de rots waar opa Oud op staat, breekt af. Hij kan geen kant op! De hoogste tijd voor Super Fant om in actie te komen. Deel uit de 'Elmer'-serie, waarin kleurtjesolifant Elmer een ondergeschikte rol speelt en Super Fant de show steelt, omdat hij opa Oud redt en Roosje een superdag bezorgt. Fantastisch prentenboek waar je helemaal vrolijk van wordt, met als motto: pluk de dag. Kleurrijke gedetailleerde illustraties over dubbele bladzijdes, waarin roze de boventoon voert en Super Fant de kleuren van Superman draagt. De gezichtsuitdrukkingen geven de sfeer en het verhaal perfect weer. Onder of boven aan de bladzijde de vlot en met humor geschreven vier- tot zesregelige tekst, prachtig vertaald door Rindert Kromhout. Een juweeltje dat elke peuter en kleuter zou moeten 'lezen' en bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties