Boek
Nederlands

Snuffel en de kleine kittens

David Melling (auteur)

Snuffel en de kleine kittens

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hondje Snuffel wil niets met de kleine kittens delen. Maar is samen delen niet veel leuker? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Samen spelen, Delen
Extra onderwerp
Voorleesweek 2022
Titel
Snuffel en de kleine kittens / tekst en illustraties David Melling
Auteur
David Melling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ruffles and the teeny, tiny kittens
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789464291346 (hardback)

Besprekingen

Een grappig en aandoenlijk prentenboekje over een hondje dat niets wil delen… of toch wel? Snuffel zit opeens tussen de kittens, en dat vindt hij maar niks. Hij wil niets met hen delen: niet zijn snoepjes, niet zijn kussen, niet zijn bal en zeker niet zijn grote blauwe deken. Maar misschien kunnen de kleine kittens Snuffel wel laten zien dat iets delen echt veel leuker is?’Snuffel en de kleine kittens’ is in een zachte, grappige stijl geschreven en speelt in op emoties en belevenissen uit de leefwereld van peuters. David Melling is een Britse kinderboekenschrijver en illustrator. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Met vrolijke illustraties tegen kleurrijke achtergronden. Voorlezen vanaf ca. 2 jaar.

Snuffel en de kittens

Dit boek begint met iets wat we al kennen uit het vorige boek van de hond Snuffel: een opsomming van de dingen waar Snuffel van houdt. Onze vriend Snuffel houdt van heel veel dingen: van kauwen, krabben, rennen, graven, slapen, maar niet van ... de kittens. De kittens vormen het nieuwe element in dit verhaal. We lezen dan ook direct waarom Snuffel niet van de kittens houdt. Ze volgen hem overal en Snuffel wil niet delen.De kracht van dit prentenboek zit nog steeds in de illustraties. Snuffel is een heel expressief hondje. De manier waarop zijn lichaam of zijn ogen getekend zijn, vertellen helemaal hoe hij zich voelt. De achtergrond is nog steeds blanco, maar de kleur die ervoor gekozen werd is veelzeggend. Zo zie je een rode achtergrond wanneer Snuffel zijn dekentje verdedigt. Dat lukt hem helaas niet en tijdens hun ruzie scheurt het dekentje in twee. Nu kan Snuffel er niet meer gezellig onder kruipen. Gelukkig zijn er nu de kittens die hem warm willen houden. Sn…Lees verder