Boek
Nederlands

Quinnie en Quinn : purperen liefde

Dimitri Leue (auteur)
+1
Quinnie en Quinn : purperen liefde
×
Quinnie en Quinn : purperen liefde Quinnie en Quinn : purperen liefde

Quinnie en Quinn : purperen liefde

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Quinnie en Quin (14) wonen in Feliciê͏̈, een rijk vol regels en wetten, waar gevoelens en meningen tot de dood leiden. Samen ontsnappen ze aan de Grote Leider, maar komen dan terecht in een wereld vol onzekerheid en monsterlijke wezens. Kunnen ze een veilige plek vinden? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vrijheid
Titel
Quinnie en Quinn : purperen liefde
Auteur
Dimitri Leue 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2020
119 p.
ISBN
9789002272301 (paperback)

Besprekingen

De 14-jarige Quinn en Quinnie wonen in de totalitaire staat Felicië, waar alleen regels bestaan; gevoelens en meningen leiden tot de dood. Op de dag van hun eerste ‘verplicht-samen-zijn’, besluiten ze te vluchten zodat ze hun eigen toekomst kunnen bepalen. Het boek is verdeeld in vier delen, die corresponderen met het land waaruit ze vluchten, de plekken waar ze met gevaar voor eigen leven doorheen moeten en uiteindelijk de plek waar ze de vrijheid ontdekken. De avonturen zijn bizar en soms kinderlijk en worden op geen enkel moment echt spannend, ook al vluchten ze voor monsters en gevaar. Het taalgebruik is niet consistent: soms kinderlijk, soms voor oudere jeugd. De liefde voor elkaar is de constante factor in de laatste drie delen. Het Vlaamse taalgebruik zal het lezen er voor sommige jongeren niet makkelijker op maken. Vanaf ca. 12 jaar.

Quinnie & Quinn

In het rijk Felicië, geleid door Auriko Kimler de grote leider, worden tijdens een ceremonie twee 14-jarige jongeren aan elkaar gekoppeld: naast alle andere jongeren wordt Q55 meisje gelinkt aan Q55 jongen. Ze worden door een vredesvriend begeleid naar een kamer met als doel om, in een strakke liefdeloze regie, te zorgen voor een baby. Beide Q’s weten dat ze tot hun 26ste kunnen leven en dan zullen dood gaan. Want zo heeft de grote leider het bepaald. Maar beide Q55's slagen erin elkaar een naam te geven: Quinnie en Quinn. En wat meer is, ze slagen erin om te ontsnappen uit het complex. Achtervolgd door bewapende vredesvrienden vluchten ze de onbekende, wijde wereld in. Ze voelen zich vrij en ontmoeten tijdens hun tocht allerlei vreemde wezens in vreemde streken. De vraag is of ze echt vrij zijn of dat alles gepland en georkestreerd is door de grote leider ...Het science fiction-verhaal gaat over twee jongeren die een totalitair regime proberen te ontvlu…Lees verder

Over Dimitri Leue

CC BY 3.0 - Foto van/door Dimitri Leue

Dimitri Leue (Wilrijk, 18 april 1974) is een Vlaamse acteur, schrijver en scenarist.

Carrière

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2. In 2011 speelde hij een gastrol in Witse.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met onder andere Pieter Embrechts, Tine Embrechts en Adriaan Van Den Hoof. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd. Samen met Pieter Embrechts bracht Leue ook de kindermusical Sunjata.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sind…Lees verder op Wikipedia