Als Denny Malone, die leiding geeft aan een speciale eenheid van de New Yorkse politie, wordt betrapt op corruptie zet de FBI hem voor het blok: de gevangenis in of informant worden.
Titel
Lek
Auteur
Don Winslow
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The force
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
462 p.
ISBN
9789402726701 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Denny Malone geeft leiding aan een speciale eenheid van de New Yorkse politie die met zeer harde hand de orde in zijn district handhaaft. Daarbij wordt het nodige geweld en zelfs een enkele moord niet geschuwd en is er sprake van grootschalige corruptie, zodanig dat men zich afvraagt wat erger is, de politie of de bendes. Als de FBI bewijs ontvangt van corruptie wordt Malone voor het blok gezet: de gevangenis in of informant worden. Hij doet er alles aan om zijn eigen team buiten deze voorwaarde te houden. Aanvankelijk lijkt dat te lukken, maar Malone ervaart dat de corruptie zich uitstrekt tot de hoogste regionen van het stadsbestuur. Het is een thriller die haast overkookt van spannende gebeurtenissen, onverwachte wendingen en staaltjes durf en doodsverachting. Dat gaat gepaard met veel rauw realistisch taalgebruik, racistische getinte opmerkingen en etnische profilering. Ondanks dat hij niet deugt, is Malone een hoofdpersoon voor wie men sympathie kan opbrengen, meer dan voor zijn …Lees verder

Over Don Winslow

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Malarrama

Don Winslow (New York, 31 oktober 1953) is een Amerikaanse auteur. Hij is vooral bekend om zijn misdaad- en mysteryromans, die zich vaak in Californië afspelen.

Biografie

Don Winslow werd in 1953 geboren in New York, maar groeide op in Perryville, een kustdorpje in South Kingstown (Washington County (Rhode Island)). Zijn moeder was een bibliothecaris en zijn vader was een onderofficier van de United States Navy.

Winslow studeerde af in de richting Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Nebraska. Alvorens hij een schrijver werd, had hij verschillende baantjes. Eind jaren 1970 verhuisde hij terug naar New York, waar hij werkzaam was als de manager van een bioscoopketen en als privédetective. Nadien ging hij terug naar school en behaalde hij een Masterdiploma in de richting Militaire Geschiedenis. Hij leidde ook safari's in Kenia en ondernam grote wandeltochten in de Chinese provincie Sichuan.

In 1991 werd zijn …Lees verder op Wikipedia