Makkelijk lezen Nederlands

Op de top van de berg

Ellen Labrecque (auteur)

Op de top van de berg

Ellen Labrecque (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Wat is de hoogste berg van de wereld? Lees waarom we zo weinig weten over bergtoppen. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Gebergten
Titel
Op de top van de berg
Auteur
Ellen Labrecque
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mountain tops
Editie
1
Uitgever
Zoetermeer: NBD Biblion, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789462020672 (hardback)

Besprekingen

Bergtoppen op de meest afgelegen plekken van de wereld: wil je daar meer van weten? Lees dan dit boek over gevaarlijke bergen, heilige bergen, bergtoppen in het noorden, in het zuiden en onder een dak van ijs, en over bijzondere bergen. Op twee naast elkaar liggende pagina’s is ruimte voor vraag en antwoord, in woord en beeld. Een extra 'WOW!'-weetje, in een kader van een grillige ijsvorm, is hieraan toegevoegd. Mooie, grote kleurenfoto’s sluiten goed bij de tekst aan en verlevendigen het. De tekst in een grote, vette letter, is beknopt en to the point. Daardoor is de informatie goed toegankelijk voor jonge lezers, ook voor de nog niet zo vlotte lezers. Enkele vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Boek- en internetverwijzingen en een register maken deze informatieve uitgave helemaal af. Maakt deel uit van de subserie 'Aan het einde van de wereld'* binnen de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!'. In het grote aanbod van informatieve boeken valt deze uitgave niet echt op, m…Lees verder

Op de top van de berg

Een infoboek dat drie maal letterlijk hetzelfde vertelt, dat claimt gemakkelijk te lezen, maar dan goochelt met de moeilijkste namen van bergen en waarvan de illustraties onderbroken worden door schreeuwerige opschriften kan mijn goedkeuring niet krijgen. Achteraan worden de 'moeilijke' woorden uitgelegd, maar dit gebeurt zeer miniem en ik vraag me af de uitleg voldoende is en of de gekozen woorden inderdaad de moeilijkste zijn. Op de achterflap wordt gezegd dat ze het onderwerp op kernachtige wijze behandelen. Jammer, maar er wordt nergens in het boek gesproken over het ontstaan van de bergen of hoe de plaatselijke bevolking overleeft in de bergen. Men houdt het bij een paar korte beschrijvingen van enkele bekende en minder bekende bergen of bergketens. Een boek dat geen voldoening geeft als je iets meer over bergen wil te weten komen.