Makkelijk lezen
Nederlands
In de tuin van Flo zijn allemaal gaten. Is iemand op zoek naar de schat van een piraat? Floris en Duifje zoeken het uit. AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Extra onderwerp
Taalpunt
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
De schat van het spook
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Giulia Zaffaroni
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il tesoro del pirata fantasma
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
118 p. : ill.
ISBN
9789059249547 (hardback)

Besprekingen

Geromino Stilton ontvangt van Duifje een nieuw verhaal om uit te geven. Het gaat over Flo Fluister die in een oud huis vol met vriendelijke geesten woont. Hij vraagt Duifje om hulp als er allemaal gaten in zijn tuin zijn gegraven. Het blijkt dat er schattenjagers aan het werk zijn geweest. Piratenkapitein Zwart Snor was vroeger namelijk verliefd op een van zijn voorouders en schijnt zijn schat ergens in haar huis of tuin verstopt te hebben. Duifje is een expert in het ontrafelen van mysteries en kent nog wel wat mensen op haar School van de Schrik die kunnen helpen. Zullen zij eerder bij de schat zijn dan de andere schatzoekers? Dit verhaal op leesniveau AVI-E3 heeft veel grappige en kleurrijke illustraties in de bekende Geronimo Stilton-stijl. In de tekst wordt kleur gebruikt om klemtonen zichtbaar te maken en woorden uit te lichten. Het is een vlot leesbaar en spannend verhaal, met korte, duidelijke zinnen. Achter in het boek staan nog wat spelletjes en vragen over het verhaal. Een …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties