Boek
Nederlands

Aap & mol en de roos

Gitte Spee (auteur)
+1
Aap & mol en de roos
×
Aap & mol en de roos Aap & mol en de roos

Aap & mol en de roos

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mol vindt een prachtige vaas, die hij met hulp van Aap in zijn hol weet te krijgen. Maar nu is die vaas zo leeg. Wat zou een roos er prachtig in staan! Aap wil graag voor Mol op zoek gaan naar een mooie roos, maar in het hele bos is er niet eentje te vinden…
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Aap & mol en de roos / tekst en tekeningen Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
29 p. : ill.
ISBN
9789020676150 (hardback)

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen

Suggesties