Boek
Nederlands

Terug naar Peyton place

Ook verschenen als Terugkeer naar Peyton Place

Grace Metalious (auteur), Jetty Huisman (vertaler)
+1
Terug naar Peyton place
×
Terug naar Peyton place Terug naar Peyton place

Terug naar Peyton place

Ook verschenen als Terugkeer naar Peyton Place

In een Amerikaans doorsneestadje rond 1955 gebeurt achter de schermen heel veel.
Titel
Terug naar Peyton place
Ook verschenen als
Terugkeer naar Peyton Place
Auteur
Grace Metalious
Vertaler
Jetty Huisman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Return to Peyton place
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2015
284 p.
ISBN
9789046819074 (paperback)

Besprekingen

In dit vervolg op ‘Peyton Place’*, de kroniek over het leven achter de façade van een fictief Amerikaans doorsneestadje rond 1955, staat Allison MacKenzie, dochter van Constance en stiefdochter van Mike, centraal. Ze heeft net een roman geschreven over wat zich achter de schermen afspeelt in hun stadje Peyton Place, waar haar agent wat in ziet en er een uitgever in New York voor vindt. De roman wordt in korte tijd een nationale bestseller, maar Peyton Place is niet blij en neemt het Allison, die dan een affaire heeft met haar getrouwde uitgever, en haar ouders, kwalijk dat het deksel van de beerput is. Mike’s contract als schoolhoofd wordt niet verlengd, mensen mijden de kledingzaak van Constance. De Amerikaanse auteur (1924-1964) werd beroemd met haar debuutroman ‘Peyton Place’ (1955), een wereldwijde bestseller die werd verfilmd en de eerste tv-soap werd. Dit goed vertaalde vervolg had minder succes. De roman leest als een trein en geeft een raak beeld van een Amerikaans stadje rond…Lees verder

Over Grace Metalious

Grace Metalious (Manchester (New Hampshire), 8 september 1924 - Boston (Massachusetts), 25 februari 1964) was een Amerikaanse schrijfster.

Metalious schreef onder meer de boeken "Peyton Place" en "Return to Peyton Place". Deze vormden de basis voor de eerste Amerikaanse televisiesoap.

Haar geboortenaam was Marie Grace DeRepentigny, maar dit veranderde toen zij als tiener trouwde met George Metalious. Buiten de boeken over Peyton Place heeft ze niet veel succes gehad, en ze had ruzie met de inkomstenbelasting over te laag gerapporteerde inkomsten. Metalious, die een zware drinkster was, overleed aan een alcoholvergiftiging van de lever - slechts 39 jaar oud.

Biografie

  • Peyton Place: The Life of Grace Metalious (1981) door Emily Toth, uitgave Doubleday.