Boek
Nederlands

De verhalendief

Graham Carter (auteur), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
De verhalendief
×
De verhalendief De verhalendief
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Sinds een octopus een bibliotheekboek van Olivia heeft gevonden, steelt hij alle boeken van het eiland. Want hij heeft gezien hoe gelukkig mensen worden van die boeken. Niemand weet wat te beginnen tegen die verhalendief. Behalve Olivia. Prentenboek met dynamische, grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Boeken, Diefstal, Vertellen
Titel
De verhalendief
Auteur
Graham Carter
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The story thief
Uitgever
[Amsterdam]: Samsara, © 2021
[36] p. : ill.
ISBN
9789492995810 (hardback)

Besprekingen

Nadat een octopus kennis heeft genomen van het verschijnsel boek, is geen exemplaar meer veilig voor hem: hij grist het uit handen van de lezers, waardoor er in korte tijd geen boek meer op het eiland te vinden is. Niemand weet wat hij tegen deze verhalendief moet doen, behalve een klein meisje, Olivia. Zij maakt gebruik van alle kennis die ze uit boeken opdeed om de dief op het spoor te komen. En ze bedenkt een slim plan om in de toekomst iedereen te laten genieten van verhalen, ook de octopus. Prentenboek met gekleurde, dynamische illustraties van verschillende groottes, uitgevoerd in gemengde techniek, waarbij de tekst meestal opgenomen is in de afbeelding. Het omslag bevat letters en afbeeldingen in reliëf en elementen met glanslak en folie. Fijn verhaal over de magie van het lezen en het belang van het delen van verhalen. Vanaf ca. 5 jaar.

De verhalendief

Wanneer Olivia een boek overboord gooit, komt het boek in handen van Octopus. Hoewel hij het boek een interessant object vindt, weet hij niet wat hij ermee moet aanvangen. Opeten? Pletten? Of toch maar aantrekken? Om uit te zoeken wat Octopus met het boek moet doen, gaat hij op zoek naar meer boeken. Octopus steelt het ene na het andere boek in het dorp van Olivia. In een mum van tijd is het dorp boekloos. Olivia blijft niet bij de pakken zitten en besluit om op zoek te gaan naar de verhalendief. Zo komt Olivia terecht in de wereld van de octopus waar alle boeken opgeborgen zijn. Olivia heeft snel door dat Octopus geen slechte bedoelingen heeft en zelfs bang is voor haar. Olivia leest hem een verhaal voor, de Octopus ontdooit en voelt zich schuldig. Samen met Olivia bedenkt hij een plan om de boeken terug te geven aan de mensen. De Boekboot zorgt ervoor dat Octopus geen verhalendief meer is, maar een verhalenverteller. Naar verluidt de beste die er bestond!Een bl…Lees verder