Boek
Nederlands

Zwarte schapen : thriller

Gunnar Staalesen (auteur), Lucy Pijttersen (vertaler)
+1
Zwarte schapen : thriller
×
Zwarte schapen : thriller Zwarte schapen : thriller
In de reeks:
Genre:
Een Noorse privé-detective gaat op zoek naar een verdwenen vrouw, wat hem in allerlei hoogst gevaarlijke situaties brengt.
Titel
Zwarte schapen : thriller
Auteur
Gunnar Staalesen
Vertaler
Lucy Pijttersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Svarte far
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2020
252 p.
ISBN
9789460683886 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het zijn de zwarte schapen die privédetective Varg Veum boeien. Hij vervult in alle 22 thrillers van de Noorse auteur Gunnar Staalesen de hoofdrol in havenstad Bergen. Ook in deze heruitgave van het zevende deel uit 1998. Zwarte schapen zijn Siren Sørvåg en Henrik Berner, beiden verslaafd aan drugs, ieder met een tragisch einde. Varg Veum moet Siren vinden op verzoek van haar zus Karin Bjørge. Hij belandt in vervallen gebouwen. Als hij Siren ziet met een andere verslaafde, krijgt hij een klap op zijn hoofd, raakt bewusteloos en wordt wakker als het pand in brand staat. Hij weet zich te redden, maar bij die brand zou Asbjørn Søvåg, de verslaafde man van Siren, zijn omgekomen. Dan vraagt Alexander Latoor, een student uit Zuid-Afrika, aan Varg Veum om hem te helpen met een verblijfsvergunning. Hij werkte bij Berner Finans, eigendom van Joachim Berner, vader van Henrik. Vanuit het Week End Hotel van Joachims andere zoon, Carl, worden stimulerende pillen gesmokkeld naar boorplatforms. Lato…Lees verder

Over Gunnar Staalesen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Nina-no

Gunnar Staalesen (Bergen, Noorwegen, 19 oktober 1947) is een Noorse schrijver. Staalesen heeft taalkunde gestudeerd aan de Universiteit van Bergen en hij is werkzaam in Den Nationale Scene, het grote theater in Bergen. In die hoedanigheid heeft hij een acht uur durende, zeer geprezen theaterversie gemaakt van Hellemyrsfolket, het hoofdwerk van de Noorse schrijfster Amalie Skram. Ook was hij betrokken bij de kortere musicalversie ervan.

Het bekendst is Staalesen door zijn misdaadromans over privédetective Varg Veum die in 12 talen zijn vertaald. Omdat de stad Bergen zo'n belangrijke rol speelt in de populaire Varg Veum-reeks, heeft de stad het oeuvre van Staalesen geëerd door in 2008 een standbeeld van Varg Veum te laten oprichten bij de Strandkaien 2, het adres waar Veum zijn detectivebureau heeft.

Naast meer dan twintig boeken over Varg Veum en een aantal andere misdaadromans heeft Staalesen ook een trilogie geschreven over de recente geschiedenis v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties