Boek
Nederlands

Het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes

Hanneke de Zoete (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
Het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes
×
Het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes Het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes

Het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De zoete zusjes houden van koken en bakken. Ze leggen stap voor stap uit hoe je 32 recepten maakt: van hapjes en drankjes, en van ontbijt tot de toetjes. Met veel kleurenillustraties en -foto's. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes
Auteur
Hanneke de Zoete
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2021
144 p.
ISBN
9789043922913 (hardback)

Besprekingen

De zusjes Saar en Janna houden van koken en bakken. In dit kookboek delen ze 32 lekkere recepten, speciaal voor kinderen. Van hapjes tot drankjes, van ontbijt tot toetjes. Ook staan er recepten in voor feestelijke momenten, zoals Moederdag, Sinterklaas en Kerstmis. Met vrolijke en kleurrijke illustraties, duidelijke stap-voor-stap-recepten en bijpassende kleurenfoto’s. Op deze manier is het vrij eenvoudig voor kinderen om aan de slag te gaan. Niet alleen lekker, maar ook (meestal) gezond. Extra leuk is dat de zoete zusjes gebaseerd zijn op echte kinderen. Op YouTube staan filmpjes en ze hebben een eigen website en Instagram. Moeder Hanneke schrijft de teksten en laat haar kinderen optreden als personages. Er verschenen al meerdere fictieboeken over de zoete zusjes. Dit kinderkookboek zal alle keukenprinsen en -prinsessen aanspreken, vanaf ca. 6 jaar met enige hulp van ouders. Zelfstandig kunnen kinderen er vanaf een jaar of 10 mee aan de slag.

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In juni 2022 kreeg De Zoete voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties