Boek
Nederlands

Spuit Elf wordt brandweerolifant

+1
Spuit Elf wordt brandweerolifant
×
Spuit Elf wordt brandweerolifant Spuit Elf wordt brandweerolifant

Spuit Elf wordt brandweerolifant

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Spuit Elf, de jongste in de kazerne van de brandweerolifanten, komt keer op keer te laat als er brand is. Zo kan hij echt geen brandweerolifant worden. Of misschien wel? Prentenboek met grappige aquarelillustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Spuit Elf wordt brandweerolifant
Auteur
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789025881573 (hardback)

Besprekingen

Spuit Elf, de jongste in de kazerne van de brandweerolifanten, komt keer op keer te laat als er brand is. Zo kan hij echt geen brandweerolifant worden. Of misschien wel? Heruitgave van dit vrij grote prentenboek in een nieuw jasje, met een voor velen bekend verhaal met een innemend karakter. In 2005 verscheen het verhaal met deels andere tekst- en beeldkeuze maar met dezelfde strekking onder de titel ‘Spuit elf en de brandweerolifanten’ (heruitgave 2013*). Van Straaten weet met zijn ‘slordige’ stijl een sfeervolle wereld op te roepen. Soms zijn de prenten vrolijk vol, maar als Spuit Elf achteraan gehobbeld komt in zijn trapauto zien we hem juist in een verlaten straat vol grauwe hoge huizen. Rijmelementen keren terug in de tekst en maken die erg toegankelijk. Kleuters zullen zich goed kunnen identificeren met het kleintje dat groot wil zijn en meer in zich heeft dan zijn omgeving denkt. Het verhaal sluit goed aan bij het thema ‘Worden wat je wil’ van de Kinderboekenweek van 2021. Vana…Lees verder

Over Harmen van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia