From Russia with love

Ook verschenen als Veel liefs uit Moskou

Ian Fleming (auteur), Caspar Hendriks (vertaler)
+1
From Russia with love
×
From Russia with love From Russia with love

From Russia with love

Ook verschenen als Veel liefs uit Moskou

In de reeks:
Agent 007 raakt bij zijn werk in Moskou onder de bekoring van een knappe medewerkster van de Russische geheime dienst.
Titel
From Russia with love
Ook verschenen als
Veel liefs uit Moskou
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Vertaler
Caspar Hendriks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
From Russia with love
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
286 p.
ISBN
9789402712919 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Dit is het vijfde boek dat Ian Fleming (1908-1964) schreef over de geheim agent James Bond. De inmiddels klassiek geworden boeken Casino royale (1953), Live and let die (1954), Moonraker (1955) en Diamonds are forever (1956) gaan dit oorspronkelijk in 1957 uitgebrachte boek vooraf. Dat is belangrijk om weten, want Fleming verwijst ook in dit boek meermaals naar de eerdere avonturen van zijn superspion. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en hoewel de verhoudingen tussen Rusland en de rest van de wereld ondertussen helemaal hertekend zijn, vormt dit weinig hinder om mee te gaan in het verhaal.

De Russische spionagedienst SMERSH, die overigens ook in de realiteit heeft bestaan, is het geheimste departement van de Sovjet-Unie. De dienst wil de Engelsen een kaakslag toedienen door het plegen van een terreuraanslag op een van hun meesterspionnen. Hun oog valt op James Bond, een man die hen in het verleden al eens heeft dwars gezeten. De op…Lees verder
Een heruitgave van de spionageklassieker ‘From Russia with love'. James Bond, agent 007, wordt het doelwit van de Russische geheime dienst SMERSH. De dienst geeft de knappe agente Tatiana Romanowa de missie om Bond in Istanbul te vermoorden. Bond bedenkt echter een plan om dit te voorkomen. Vlot, nuchter en toegankelijk geschreven. Let op: het boek bevat gewelddadige scènes. Ian Fleming (Mayfair, 1908 - Canterbury, 1964) werd opgeleid aan de Koninklijke Militaire Academie en was in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog journalist. Tijdens de oorlog werkte hij voor de Naval Intelligence, waardoor hij betrokken raakte bij meerdere geheime operaties. Deze ervaringen verwerkte hij in zijn spionageverhalen met geheim agent James Bond in de hoofdrol. Er zijn meer dan 60 miljoen Bond-boeken verkocht. 'From Russia with love' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1957. Het boek is het vijfde deel uit van de serie: 'James Bond'.

Over Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming (Mayfair, Londen, 28 mei 1908 – Canterbury, 12 augustus 1964) was een Brits schrijver, beroemd geworden door de serie boeken rondom James Bond.

Jonge jaren

Ian Fleming werd geboren in Londen, op 28 mei 1908, en was de jongere broer van reisverhalenschrijver Peter Fleming. Hij werd opgeleid op Eton, en de Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Hierna vertrok hij naar het buitenland om talen te studeren. Hij werkte als journalist in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog werd hij aangenomen als persoonlijk assistent van de directeur van Naval Intelligence, admiraal John Henry Godfrey. Fleming raakte betrokken bij meerdere operaties. Een belangrijke hiervan was de door Fleming ontwikkelde Operation Goldeneye, die ervoor moest zorgen dat de Britten nog steeds via Gibraltar konden communiceren als Spanje zich eventueel bij de Asmogendheden zou aansluiten. In 1944 kre…Lees verder op Wikipedia