De Amerikaanse president is met zijn vliegtuig gecrasht in een Fins bos en moet met hulp van een onhandige jongen uit handen van terroristen zien te blijven.
Taal
Meertalig, Engels, Fins
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
87 min
Aantekening
Afwisselend Engels en Fins gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664115565

Besprekingen

Finse spektakelactie van Jamari Helander uit 2014 met onder meer Samuel L. Jackson en Onni Tommila. Een stel terroristen schiet het vliegtuig van de Amerikaanse president (Jackson) uit de lucht boven Finland. De president overleeft de aanslag, maar de vijand wil graag het karwei afmaken. De enige hulp komt van Oskari, een dertienjarig Fins jongetje dat met pijl en boog door bossen trekt om zijn mannelijkheid te bewijzen. Oskari is vol goede wil, maar nog niet vaardig. 'Briljant idee voor een campy actiefilm, maar de uitvoering laat (gedeeltelijk) te wensen over. Big Game is zowel spektakelfilm, genre-pastiche als coming-of-age-drama; meer focus had de film goed gedaan', schrijft Jelle Schot (Cinemal.nl 6-5-'15) en geeft 3 sterren. Frank v.d. Ven (Cinemagazine.nl 5-5-'15) geeft 3,5 sterren; 'een toffe middenmoter met een groots duo in de hoofdrol. De acteurs hebben duidelijk chemie. Je ziet dat ze het leuk hebben gehad op de set. Die lol werkt aanstekelijk en dat is de kracht van deze …Lees verder

Over Jalmari Helander

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Peltimikko

Jalmari Helander (Helsinki, 21 juli 1976) is een Finse filmregisseur, die doorbrak met zijn kortfilm Rare Exports Inc. (2003).

Voor Rare Exports Inc. won Helander een aantal internationale filmprijzen voor kortfilms, waaronder Leuven Kort. In 2005 bracht hij een vervolg uit, Rare Exports Inc. Safety Instructions. Een bijna anderhalf uur durende uitwerking van het verhaal volgde in 2010, met als titel Rare Exports.

Filmografie

Avondvullend:

  • Rare Exports (2010)

Kortfilms:

  • Viimeinen pisara (2011)
  • Fakiiri (De fakir) (2006)
  • Rare Exports Inc. Safety Instructions (2005)
  • Rare Exports Inc. (2003)
  • Ukkonen (2001)
  • Jäämies (1999)
  • Maximillian Tarzan (1999)

Externe links