Boek
Nederlands

Jan & Saskia : de naakte waarheid

Jan Heemskerk (auteur), Saskia Noort (auteur)
+1
Jan & Saskia : de naakte waarheid
×
Jan & Saskia : de naakte waarheid Jan & Saskia : de naakte waarheid

Jan & Saskia : de naakte waarheid

Jan Heemskerk (auteur), Saskia Noort (auteur)
Genre:
Bundeling van brieven die de bekende Nederlandse thrillerauteur en de hoofdredacteur van de Playboy elkaar schreven over de verschillen tussen de seksen.
Titel
Jan & Saskia : de naakte waarheid
Andere titel
Jan en Saskia : de naakte waarheid
Auteur
Jan Heemskerk Saskia Noort
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2014
151 p.
ISBN
9789041424853 (paperback)

Besprekingen

In Jan & Saskia beantwoorden Jan Heemskerk en Saskia Noort elkaars vragen over tal van onderwerpen die van ver of dichtbij iets te maken hebben met wat mannen en vrouwen met elkaar doen. Die onderwerpen zijn gegroepeerd in vier thema's: relaties, het huishouden, het verschil tussen man en vrouw, en lichaam en seks. Afwisselend stellen de auteurs een vraag aan elkaar zoals: ‘Waarom geloven vrouwen in horoscopen?’ of ‘Zouden jullie liever een man willen zijn?’ De vraag leidt dan tot een vaak grappige column over de kwestie. De ander probeert te antwoorden met het standpunt van de andere sekse over het probleem, in een andere column. Het is allemaal best olijk en het leest vlotjes, maar na afloop vraag je jezelf af wat je in godsnaam gelezen hebt.
Jan & Saskia leent zich er niet voor om in een ruk uitgelezen te worden. Een column per dag, waarbij je de hele dag kan blijven monkelen over enkele knappe zinnen of een sprekende anekdote, is fantastisch, maar honderdvijftig …Lees verder
Na 'Jan & Saskia over seks en liefde' (2011)* de tweede bundeling van brieven die thrillerauteur Saskia Noort en bladenmaker/redacteur/columnist Jan Heemskerk elkaar schreven. Thema van de brieven zijn wederom vragen aan elkaar over de andere sekse. Vragen die Jan aan Saskia stelt, betreffen onder meer ruziemaken, feesten, het schoonheidsideaal, waarom vrouwen zo gemeen kunnen zijn, waarom vrouwen over hun uitgaven liegen, waarom vrouwen in horoscopen geloven, en of vrouwen niet allemaal een beetje bi zijn. Vragen van Saskia aan Jan zijn onder meer waarom een single man zich niet wil binden, waarom oudere mannen nog kinderen willen, waarom mannen liegen over vreemdgaan, en waarom mannen nooit een condoom op zak hebben. Grotendeels eerder verschenen in het tijdschrift LINDA. Vlot leesbare bundel waarin de sekseverschillen op een luchtige manier aan de orde komen.

Over Jan Heemskerk

Jan Heemskerk kan verwijzen naar:

  • Jan Heemskerk Azn. (1818-1897), tweemaal Nederlands voorzitter van de ministerraad en minister van Binnenlandse Zaken
  • Jan Heemskerk Bzn. (1811-1880), Nederlands thorbeckiaans Tweede Kamerlid
  • Jan Frederik Heemskerk (1867-1944), Antirevolutionair Tweede Kamerlid
  • Jan Heemskerk sr., Nederlands journalist
  • Jan Heemskerk (journalist) (1962), Nederlands journalist


Lees verder op Wikipedia