Grote letter
Nederlands
Een dertienjarig meisje, dat haar leven lang al donor is voor haar iets oudere zus die aan leukemie lijdt, begint zich af te vragen hoe lang ze zich nog wil blijven opofferen.
Titel
De tweede dochter
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Harry Naus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My sister's keeper
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2012
2 dl.
ISBN
9789036428422 (hardback)

Besprekingen

De dertienjarige Anna is haar hele leven lang al donor voor haar iets oudere zusje Kate. Bij Kate werd op driejarige leeftijd acute promyeloïde leukemie geconstateerd. Haar ouders besloten toen de perfecte donor voor haar te vinden door nog een baby te nemen die aan precies de juiste genetische eisen zou voldoen. Dat werd Anna. Nu zal Anna een nier moeten afstaan aan Kate. Ze wil dit niet en stapt naar een advocaat, een rechtszaak volgt. Anna's beslissing verscheurt haar familie en kan fatale gevolgen hebben voor Kate. Boeiende en goedgeschreven psychologische roman van de Amerikaanse bestsellerauteur (1966), die haar complexe, realistische personages feilloos weet neer te zetten. Het verhaal gaat het vooral om de vraag wat moreel gezien goed is en wat mag. Wanneer ben je een goede ouder of een goede zus? Hoe kun je goed zijn voor je beide kinderen als je het leven van de een riskeert om de ander in leven te houden? Het vertelperspectief verandert per hoofdstuk (Anna, de advocaat, de …Lees verder

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Picoult schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn volgens haar eigen website wereldwijd 40 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De klein…Lees verder op Wikipedia