Boek
Nederlands

Lilly en Max in de wereld van oma

Kathleen Aerts (auteur), Jeroen Ceulebrouck (illustrator)
+1
Lilly en Max in de wereld van oma
×
Lilly en Max in de wereld van oma Lilly en Max in de wereld van oma
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lily en Max zijn dol op hun oma. Maar de laatste tijd lijkt oma niet meer op oma. Als Lily en Max samen spelen, belanden ze in een wonderlijke fantasiewereld. Samen met oma vliegen ze naar haar kindertijd. Prentvertelling over dementie, met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dementie
Titel
Lilly en Max in de wereld van oma
Auteur
Kathleen Aerts
Illustrator
Jeroen Ceulebrouck
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
[40] p. : ill.
ISBN
9789401444897 (hardback)

Besprekingen

De oma van Max en Lilly is dement, ze herkent de kinderen niet meer en praat nauwelijks. Max en Lilly vinden het helemaal niet meer leuk om bij haar op bezoek te gaan. Wanneer Max en Lilly samen in een zelfgemaakte tunnel van lakens spelen, gaat het ineens heel hard waaien en brengt de wind hen in een vreemd, nieuw land. Het blijkt de wonderlijke fantasiewereld van hun oma te zijn: er zijn vallende sterren, vliegende pannenkoeken en regenboogbomen waar kindertekeningen aan hangen. Wanneer de kinderen hun oma tegenkomen, vliegen ze samen met haar mee naar haar kindertijd. Een liefdevol en sprookjesachtig verhaal over omgaan met een demente grootouder. Het taalgebruik is eigentijds, gedetailleerd en rijk. Het lettertype is voor een prentenboek wat klein. Er is vrij veel tekst, ca. twintig regels per twee pagina’s. Het boek is royaal geïllustreerd met feeërieke, wat nostalgisch ogende tekeningen die een of twee pagina’s beslaan. De tekeningen zijn rustig en zacht van kleur. Een mooi geïl…Lees verder

Over Kathleen Aerts

CC BY 3.0 - Foto van/door Marco Tulner

Kathelijne Elisabeth Maria "Kathleen" Aerts (Geel, 18 juni 1978) is een Belgisch zangeres, (musical)actrice, schrijfster en presentatrice. Ze is vooral bekend als de blonde zangeres in de originele bezetting van de Vlaamse meidengroep K3.

Biografie

Begin carrière en K3 (1998-2009)

Ze volgde de normaalschool in de richting talen en wiskunde. Ze studeerde eind jaren negentig af als onderwijzeres.

Ze trad voor het voetlicht door haar deelname aan de Soundmixshow van 1998 in België waar ze derde werd met het nummer Grow A Baby van de Belgische popgroep Pop In Wonderland.

Ook verving ze actrice Sanne in de musical Sneeuwwitje, die weigerde de prins in de musical te kussen. Aerts speelde daarvoor al in het ensemble van Sneeuwwitje en had daar geen problemen mee en kreeg de rol van Sneeuww…Lees verder op Wikipedia