Boek
Nederlands

De bazenstraat

Katinka Polderman (auteur), Inger Bosch (illustrator)
+1
De bazenstraat
×
De bazenstraat De bazenstraat
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundel met vier korte verhalen op rijm over de dieren in de Bazenstraat: Konijn, Neushoorn, Duif en Geit. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De bazenstraat
Auteur
Katinka Polderman
Illustrator
Inger Bosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
[46] p. : ill.
ISBN
9789030508823 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met vier korte verhalen op rijm over de vrienden uit de Bazenstraat. Konijn, Neushoorn, Duif en Geit maken samen heel wat mee. Zo ziet Geit een eng beest, met een witte vacht, klauwen en een staart. Wat zou het zijn? Duif breit een trui voor Neushoorn, maar het is een priktrui die kriebelt en scheef is. Hoe moet Neushoorn dit vertellen? In zachte stijl geschreven. De makkelijk te lezen woorden zijn in speciaal lettertype opgemaakt, zodat de jonge lezers kunnen meelezen. Katinka Polderman ('s-Heer Abtskerke, 1981) is schrijver, zanger, gitarist en columnist. Met kleurrijke paginagrote prenten. Voor beginnende lezers vanaf ca. 4 jaar.

Over Katinka Polderman

CC BY 3.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Katinka Polderman ('s-Heer Abtskerke, 1 mei 1981) is een Nederlands cabaretière.

Leven

Polderman groeide op in 's-Heer Abtskerke. Haar lagere school was een dorpsschool met een klein aantal leerlingen. Haar middelbare school volgde ze tussen 1993 en 1998 op het St-Willibrordcollege in Goes. Voortkomende uit de wens dichter te worden (al jong liefhebber van J.C. Bloem, schreef ze toen al haar eerste liedjes waarmee te optrad. Dit werd samengesmolten met haar wens acteur te worden; de combinatie dichter en actrice leidde naar haar liefde voor cabaret. In een Volkskrant-interview meldde ze:

vanaf mijn 14de ging ik naar voorstellingen. Ik had posters van Theo Maassen boven mijn bed, naast die van Rage Against The Machine. Kees Torn en Jeroen van Merwijk heb ik geïnterviewd voor de schoolkrant.

Zij volgde de tweejarige opleiding aan de Cabaret Academie aan het …Lees verder op Wikipedia