Boek
Nederlands

Mijn knuffelkoning

+1
Mijn knuffelkoning
×
Mijn knuffelkoning Mijn knuffelkoning

Mijn knuffelkoning

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een koning en zijn zoon ontdekken dat ze allebei nog veel kunnen leren. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Mijn knuffelkoning / tekst, illustraties en vertaling Kristien Aertssen
Auteur
Kristien Aertssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mon papa roi
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[34] p. : ill.
ISBN
9789462916692 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk voorleesverhaal over een koning en zijn zoon de prins, die ontdekken dat ze allebei nog veel kunnen leren. De twee gaan op zoek naar de koning van alle papa’s en ontmoeten de Fietsenkoning, de Knutselkoning, de Zwemkoning, de Smulkoning en de Droomkoning. Van iedere koning leren ze iets nieuws. In zachtaardige stijl geschreven. Met grote en vrolijke gekleurde illustraties op iedere pagina. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.Kristien Aertssen (Antwerpen, 1953) is schrijver en illustrator. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.Het boek volgt op het eerder uitgegeven ‘De knuffelkoningin*’.

Over Kristien Aertssen

Kristien Aertssen (Antwerpen, 5 maart 1953) is een Belgische illustrator en schrijver van kinderboeken.

Leven

Na haar universitaire opleiding studeert Aertssen illustratie in Los Angeles, en grafische vormgeving en illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daar wordt ze later docente illustratie. Voor ze kinderboeken begint te illustreren en werkt ze in een jeugdatelier.

Werk

Door haar werk in een kinderjeugdatelier begint Aertssen eind jaren 1980 met illustreren. Eerst maakt ze illustraties bij het werk van anderen, onder meer Carl Norac, Henri van Daele en Brigitte Minne. Vanaf 1999 schrijft ze zelf kinderboeken. Haar eerste eigen boek heet Circus Bollebrood en gaat over een kleine clown. Clowns fascineren haar door hun naïviteit en speelsheid – twee eigenschappen die ook haar eigen werk kenmerken.

Die lichtheid en vrolijkheid behoudt ze ook in boe…Lees verder op Wikipedia