Boek
Nederlands

Spionage : van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta

Lars Bové (auteur), Yannick Pelegrin (illustrator)
+1
Spionage : van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta
×
Spionage : van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta Spionage : van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta

Spionage : van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Welke gadgets en afluisterapparatuur gebruiken spionnen? Wat hebben duiven en dolfijnen met spionage te maken? Ontdek alles over geheime diensten, wapens, codetaal en speciale missies. Lees ook hoe je zelf een spion kunt worden. Met doetips en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Spionage : van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta
Auteur
Lars Bové
Illustrator
Yannick Pelegrin
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
150 p. : ill.
ISBN
9789401460101 (paperback)

Besprekingen

Het omslag van dit boek over spionage bevat al een intrigerend kijkgaatje, waardoor een man (spion!) met verrekijker te zien is. In het voorwoord van de auteur (‘Welkom in de spannende wereld van de spion’) is duidelijk dat het om serieuze zaken gaat, zoals vijanden, terroristen en geheime diensten. Daarna volgen veertien hoofdstukken over onder andere de geschiedenis, James Bond, inlichtingendiensten, geheime operaties en wapens. Tot slot wordt de lezer aangesproken: ben jij een spion? De hoofdstukken bevatten afwisselend kleine stukjes tekst en stripachtige illustraties in matte (niet opvallende!) kleuren. Tussendoor staan doe-opdrachten (o.a. code ontcijferen en een periscoop maken) en er is ook een ballonstrip opgenomen. De teksten zijn prettig leesbaar en bevatten veel interessante informatie 'op niveau'. Auteur is onderzoeksjournalist en verdiept zich in geheime diensten. Hij schreef eerder voor volwassenen 'De geheimen van de staatsveiligheid' (e-book). Voor iedereen die wil we…Lees verder

Spionage

Lars Bové heeft met dit jeugdboek een echt pareltje geschreven, maar het is niet zijn debuut. In 2015 verscheen er reeds een volwassenboek over de staatsveiligheid in België. Hoewel hij als onderzoeksjournalist gewoon is om interessante teksten te schrijven, is hij erin geslaagd om het ook op jeugdniveau boeiend en speels te houden. Het boek verveelt niet omdat er enerzijds voldoende afwisseling is in de manier van brengen van informatie, zoals in stripvorm, als opdrachten om zelf spion te spelen of aan de hand van anekdotes. Anderzijds worden er steeds nieuwe onderwerpen aangesneden. Niet alleen spionage doorheen de tijd en over de hele wereld wordt bekeken, maar ook beroemde spionnen, spionerende dieren of de coolste gadgets worden besproken en getoond. Zelfs spionage-blunders krijgen een hoofdstuk in zijn boek. Dat spionage bij velen tot de verbeelding spreekt, is een feit. Maar dat heel wat waargebeurde geheime operaties een betere script kennen dan de meeste…Lees verder

Over Lars Bové

Lars Bové (12 oktober 1980) is een Belgisch journalist. Hij is redacteur politiek en economie en onderzoeksjournalist bij de krant De Tijd.

Opleiding

Lars Bové werd master in de Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel in 2002 en behaalde daarna een master Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel. Aan de Campus De Persgroep werd hij Senior Fellow na te zijn geslaagd in de opleiding “Leiding geven in media” in 2015.

Werk

Lars Bové begon zijn carrière als onderzoeksjournalist in 2003 bij Humo. Kort daarna werd hij gerechtsspecialist bij De Tijd. Ondertussen is hij er onderzoeksjournalist en redacteur politiek & economie. Hij coördineert er bovendien de onderzoeksjournalisten. Lars Bové geeft ook les als docent gerechtsjournalistiek aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Onderzoekswerk van Lars Bové lag mede aan de basis van 'Fortisgate' …Lees verder op Wikipedia