Boek
Nederlands

Een vis aan wal

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
De bol van Lif is af. Lif en Jop gaat met de bol naar zee. Daar is ook een vis. De vis zit in een net. Dat is naar. De vis wil weer naar zee. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Een vis aan wal
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789020677881 (hardback)

Besprekingen

Lif heeft een voertuig gemaakt waarmee hij kan rijden en varen. Als er een grote vis op het strand aanspoelt gaat hij er, met vriend Jop, op af. Samen met andere dieren wordt er een moeilijke reddingsoperatie gestart. Oefenstof voor kinderen die net gaan lezen, maar wel wat ervaring hebben: een doorlopend verhaal met wat meer tekst per bladzijde. Woorden en zinnen zijn kort, geen hoofdletters, en alleen klankzuivere woorden. Een leuke extra toevoeging is de mogelijkheid om samen ‘in rollen’ te lezen waarbij een kleine afbeelding aangeeft wie wat kan lezen. Tekst en illustraties sluiten op elkaar aan en zijn goed over de pagina’s verdeeld. Op de tekeningen zijn licht omlijnde figuren te zien in vrolijke kleuren. Leuk zijn de schutbladen met een tekening van het dorp uit vogelperspectief, waarin alle dieren uit het verhaal voorkomen. Eerste leesboekje uit de serie 'Leren lezen met Kluitman'*; in de subserie 'De bol van Lif' verscheen eerder 'Vuur in het bos'**. Bruikbare oefenstof op ni…Lees verder

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Alida Wietske (Lida) Dijkstra (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft daarnaast enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Dijkstra schrijft in het Nederlands en het Fries, en vertaalt zelf haar boeken van de ene naar de andere taal. Haar Nederlandse boeken komen uit onder de naam Dijkstra, de Friese onder de naam Dykstra.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om een studie aan de Reinwardt Academie te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze con…Lees verder op Wikipedia

Suggesties