Boek
Nederlands

Viva España : literaire thriller

Linda Van Rijn (auteur)
+1
Viva España : literaire thriller
×
Viva España : literaire thriller Viva España : literaire thriller

Viva España : literaire thriller

Genre:
Anne Verhulst leidt een zorgeloos leventje in Spanje, waar ze werkt als makelaar van vakantievilla’s. In een van de villa’s stuit ze op de gehandicapte dochter van haar voormalige baas, bloedend en vastgebonden. Andere incidenten volgen. Anne weet dat zij geviseerd wordt, maar niet door wie.
Titel
Viva España : literaire thriller
Auteur
Linda Van Rijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Baarn: Marmer, 2015 | Andere uitgaves
211 p.
ISBN
9789460682391 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Nederlandse Anne Verhulst woont in Spanje, waar ze werkt als makelaar voor een makelaars- en verhuurkantoor van luxueuze vakantievilla’s. Haar vroegere baas Henk heeft zijn kantoor overgelaten aan zijn zoon Jeroen, die nu de nieuwe baas is van Anne. Henk en Anne hebben een hechte vriendschappelijke relatie, maar tussen Jeroen en Anne vlot het minder, vooral omdat Jeroen gesloten en op zichzelf is. Maar Anne stoort zich hier niet al te veel aan, en geniet van haar zorgeloze leventje met haar Spaanse vriend Daniel. Bovendien verheugt ze zich op het bezoek van haar vriendinnen Linda en Ingrid uit Nederland, die hun vakantie doorbrengen aan de Spaanse costa.
Tijdens een rondleiding voor Nederlandse toeristen in een van de villa’s doet Anne een onthutsende ontdekking: de gehandicapte dochter van Henk, Inge, ligt vastgebonden en gekneveld in de badkamer. Een politieonderzoek wordt ingesteld maar levert geen resultaten op. Anne begint het afstandelijke gedrag van Jeroen steeds verda…Lees verder
Anne werkt bij een makelaar die in Spanje dure huizen verhuurt en verkoopt. Ze heeft leuk werk in een mooie omgeving en heeft een Spaanse vriend. Als ze de gehandicapte dochter van de eigenaar in een van de huizen zwaargewond aantreft, is haar rustige leven voorbij. Er wordt ingebroken, Anne wordt gevolgd en haar werkgever wordt ontvoerd. Langzaam verandert het leven van Anne in een nachtmerrie. Thriller waarin de spanning subtiel wordt opgevoerd en soms heel realistisch beschreven. Een heerlijk, spannend boek om te lezen, maar misschien niet op de rand van een Spaans zwembad!