Boek
Nederlands

Bram en het droomengeltje

Lucinda Riley (auteur), Harry Whittaker (auteur), Marie Voigt (illustrator)
+1
Bram en het droomengeltje
×
Bram en het droomengeltje Bram en het droomengeltje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bram is net verhuisd van een flat in de stad naar het platteland. Dat is fijn, maar ook best spannend. ’s Nachts hoort hij allerlei enge geluiden en heeft hij nare dromen. Als droomengeltje Lot dat hoort, komt ze in actie om Bram te helpen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Bram en het droomengeltje
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021 Harry Whittaker
Illustrator
Marie Voigt
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Xander, 2020
58 p. : ill.
ISBN
9789401613163 (hardback) 9789401615785 (hardback, sticker)

Besprekingen

Bram gaat verhuizen van de stad naar het platteland. Dat is natuurlijk erg spannend, vooral als hij 's nachts ook nog enge geluiden hoort. Gelukkig krijgt Bram hulp uit een wel heel bijzondere hoek: van een droomengeltje! Lot weet precies hoe ze Bram kan helpen… Lucinda Riley wierf wereldwijd enorme bekendheid met haar boekenreeks ‘De zeven zussen’. Ook in Nederland werd dit een enorme bestsellerserie. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Riley ook kinderboeken maakt. Dit boek over Bram is haar eerste kinderboek en verscheen in haar nieuwe ‘Bescherm Engeltjes’-serie, waarin binnenkort nog drie delen over kinderen en engeltjes zullen verschijnen. Het verhaal had op veel momenten een stuk korter verteld kunnen worden en soms is het ook iets te uitleggerig. De illustraties van de Duitse Marie Voigt zijn vooral erg mooi wat betreft het kleurgebruik en passen uitstekend bij het verhaal. Haar personages lijken wat simpel, maar ze zijn gelukkig erg aandoenlijk. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Bram en het droomengeltje

Bram is net verhuisd van een flat in de stad naar een groot huis op het platteland. Hij vindt zijn slaapkamer prachtig want nu heeft hij plaats om zijn hele spoorlijn neer te leggen. Als Bram bijna in zijn bedje indommelt, hoort hij een getik op het raam. Hij is bang in die grote kamer waar het zo donker is, hij mist zijn kamertje in de flat waar er ook ‘s nachts licht van de straatlantaarn binnenscheen. De volgende nacht is het getik er weer, maar nu verschijnt er achter het gordijn één enorm oranje oog. Hij vlucht het bed van zijn ouders in. Het beschermengeltje Lot hoort zijn hulpkreet en daalt op een wolkje af naar de aarde. Ze zorgt ervoor dat de boer droomt over iets dat hij de nieuwe buren moet vertellen. Boer Jeroen moet Bram iets laten zien, ze gaan samen de zoldertrap op. Bram vindt dit best eng want misschien is het monster daar. Hij wil dapper zijn en ziet In het donker vier paar gloeiende ogen. In het volle licht van de zaklamp ontdekt Bram een prachtige uil met haar d…Lees verder

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia