Boek
Nederlands

Ziza wil geen ninja zijn

Marjet Huiberts (auteur), Coen Hamelink (illustrator)
+1
Ziza wil geen ninja zijn
×
Ziza wil geen ninja zijn Ziza wil geen ninja zijn
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ziza is voorbestemd om ninja te worden, net als zijn vader, moeder, grote zus Xa en de tweeling Yin en Yan, zodat ze het driekoppige monster kunnen verslaan. Maar Ziza wil veel liever danser zijn. Wat vindt zijn familie daarvan? Prentenboek met dynamische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ninja's, Anders zijn, Dansen
Titel
Ziza wil geen ninja zijn
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Coen Hamelink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789048857265 (hardback)

Besprekingen

De hele familie van Ziza is ninja: zijn papa, mama en grote zus Xa. En de tweeling Yin en Yan zijn het bijna. Het is de bedoeling dat Ziza ook ninja wordt, zodat ze met zijn allen het driekoppige monster kunnen verslaan. Tijdens de lessen om ninja te worden, let Ziza niet echt goed op. Hij kijkt naar de sterren en hoort alleen maar ritme en muziek tijdens de oefeningen stokvechten. Hij wil liever danser worden. De worsteling van Ziza via wordt duidelijk gemaakt via zijn overdenkingen in de tekst en via de spreadvullende kleurrijke illustraties in gemengde techniek. De hoofden zijn groot verbeeld, waardoor je vooral let op de emoties. Je ziet Ziza steeds ongelukkiger worden in zijn rol als ninja. Het verhaal vormt een goed uitgangspunt om met elkaar te praten over identiteit en je eigen keuzes mogen maken. Mooi verzorgd prentenboek op stevig papier met een speciale druktechniek waardoor de personages extra in het oog springen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia