Boek
Nederlands

Dit kamp is een ramp!

Marlies Verhelst (auteur), Mark Baars (illustrator)
+1
Dit kamp is een ramp!
×
Dit kamp is een ramp! Dit kamp is een ramp!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tim gaat op kamp. Hij heeft er veel zin in, maar tijdens kamp gaat er van alles mis. Met gekleurde tekeningen. Samenleesverhaal op AVI-niveaus M3 en M5. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Dit kamp is een ramp!
Auteur
Marlies Verhelst
Illustrator
Mark Baars
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas Educatieve Uitgeverij, 2023
48 p.
Verschijningsdatum
09-05-2023
ISBN
9789053008560 (hardback)

Besprekingen

Een boekje uit de serie ’Tutorlezen’*, waarmee kinderen met verschillende leesniveaus samen kunnen lezen. Het kind met het hogere niveau (AVI M5) leest de blauwe tekst; beginnende lezers (AVI M3) lezen de zwarte tekst. Tim gaat op kamp. Hij heeft er veel zin in, maar tijdens kamp gaat er van alles mis. Opgewekt en eigentijds geschreven, met frisse kleurentekeningen en reflectievragen. AVI-niveaus M3 en M5. Vanaf ca. 6 jaar. Marlies Verhelst (Vlaardingen, 1969) is een Nederlandse schrijver. Ze schreef meerdere boeken.

Over Marlies Verhelst

Marlies Verhelst (Vlaardingen, 21 augustus 1969) is Nederlands schrijfster van kinderboeken. Zij woont in Spijkenisse.

Biografie

Na het behalen van haar vwo-diploma studeerde Verhelst Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Aanvankelijk wilde ze de kant van de journalistiek op, maar uiteindelijk koos zij bewust voor het docentschap. In 1991 studeerde zij af. Daarna volgde zij de eenjarige postdoctorale lerarenopleiding aan het interfacultair centrum voor lerarenopleiding, onderwijsonderzoek en nascholing (ICLON) van de Universiteit Leiden.

Van 1992 tot 2018 werkte zij als docente Nederlands op drie middelbare scholen. Nadat zij in 2006 een schrijfwedstrijd bij het damesblad Libelle had gewonnen, kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken. Sinds die tijd zijn er vaker verhalen en columns van haar gepubliceerd, in onder andere dagblad De Pers, het tijdschrift Heleen (een ee…Lees verder op Wikipedia