Boek
Nederlands

Piet en Riet op reis

Martine Letterie (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Piet en Riet op reis
×
Piet en Riet op reis Piet en Riet op reis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Piet en Riet zijn kok. Ze gaan naar zee. Piet bakt vis. Riet ook. Ze gaan ook in een raket. De raket stijgt op! Wat nu? Meegroeiboek van AVI-Start t/m AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Koks
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4
Titel
Piet en Riet op reis
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
141 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van Piet en Riet : naar de maan
ISBN
9789048738106 (hardback)

Besprekingen

De magere kok Piet en de mollige kokkin Riet gaan naar zee. Ze vissen, koken en maken een dolle rit naar de maan mee. Dik meegroeiboek, oplopend van AVI-Start tot en met AVI-M4. In de inhoudsopgave worden de vier leesniveaus naast de getitelde hoofdstukken weergegeven door middel van een symbooltje (een raket die steeds hoger opstijgt), dat bovenaan op iedere dubbele pagina tekst is terug te vinden. Duidelijk leesbaar schreefloos lettertype van groot naar kleiner, met luchtige alinea’s op een effen achtergrond van meestal wit, zwart of grijsbruin. Door de geleidelijke overgang van de leesniveaus en de rustige opbouw van de spanning worden lezertjes, wellicht ongemerkt, uitgedaagd door te lezen. Vrolijke en grappig getekende illustraties in frisse tinten verlevendigen iedere pagina. Prettig, stevig gebonden, vrij hoog rechthoekig leesboek, gedrukt op zwaar papier. Voor vele uurtjes lees- en leerplezier. Over Piet en Riet verschenen in vergelijkbare opzet nog twee delen*. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Martine Letterie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Joke Schut

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties