Boek
Nederlands

Ik ben Kikker!

Max Velthuijs (auteur)
+1
Ik ben Kikker!
×
Ik ben Kikker! Ik ben Kikker!

Ik ben Kikker!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker laat zijn huis zien, waar zijn vrienden Haas en Eend ook zijn. Met Rat gaat hij op avontuur en Varkentje is pannenkoeken aan het bakken. Met elkaar vieren ze feest. Hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en stoffen handpop. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Ik ben Kikker!
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
[10] p. : ill. + handpop
ISBN
9789025869748 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboek, met een aan de achterzijde bevestigde handpop van Kikker, uitgevoerd in zacht felgroen velours. De pop komt door een rond gat in de pagina’s tevoorschijn en de kleine toehoorder wordt telkens gevraagd Kikker te volgen. Bijvoorbeeld zijn huis in, waar Kikker een tekening voor Eend maakt, en Haas een boek leest. Of mee op reis naar het huis van Varkentje, die pannenkoeken aan het bakken is. Op de laatste dubbele pagina zijn alle vriendjes verzameld en vieren zij feest. Voor dreumesen en peuters is het een leuke introductie in de wereld van Kikker en zijn vriendjes, die bekend zijn van de vele karton- en flapjesboeken voor dezelfde doelgroep, van de prentenboeken en voorleesboeken voor kleuters, en van de animatieserie op televisie en dvd. Een uitgave die nauwelijks aanbeveling behoeft. Wel kunnen de allerkleinsten soms nog wat angstig voor de handpop zijn. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia