Boek
Nederlands

Kikker is boos

Max Velthuijs (naar het werk van)
+1
Kikker is boos
×
Kikker is boos Kikker is boos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kikker is boos. Hij probeert een schilderij van Eend te maken, maar het lukt niet. Prentenboek in oblong formaat met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Titel
Kikker is boos / naar Max Velthuijs
Naar het werk van
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789025856021 (hardback)

Besprekingen

Kikker is Kikker niet meer
De ‘Kikker & vriendjes’-reeks
Kikker is kikker. Met deze titel voor zijn zesde kikkerprentenboek gaf Max Velthuijs aan dat Kikker niet zomaar ‘een kikker’ is, maar ‘Kikker’, een unieke identiteit in de kinderboekenwereld.
Toen Velthuijs in 2005 stierf, betekende dit niet het einde van Kikker. Integendeel, Kikker werd levend, springlevend. De televisiereeks waarover tijdens de laatste jaren van Velthuijs’ leven al heel wat te doen was geweest, werd eindelijk gerealiseerd. Op 25 december 2008 sprong Kikker voor het eerst rond op de buis. De twaalf oorspronkelijke prentenboeken werden omgezet in animatiefilmpjes en daarnaast werden er veertien verhaaltjes bij bedacht. Deze scenario’s gaven op hun beurt weer aanleiding tot nieuwe Kikkerboeken, de zogenaamde spin-off boeken verschenen onder de reeksnaam ‘Kikker & vriendjes’. Maar is Kikker in deze Kikkerboeken nog Kikker? Was de vrees van Max Velthuijs gegrond: ‘Voor je het weet ontstaan er Disney-a…Lees verder
Kikker is boos. Hij probeert een schilderij van Eend te maken, maar dat lukt niet. De hele kamer ligt vol met proppen papier. Voor Eend is het ook lastig want die moet de hele tijd stilstaan en houdt dat niet vol. Als Varkentje langskomt en niet ziet wat het schilderij voorstelt, loopt Kikker boos weg. Leuk verhaal uit de serie 'Kikker & Vriendjes', met een herkenbaar thema. Sinds kerst 2008 is bij het televisieprogramma KRO Kindertijd de animatieserie 'Kikker & Vriendjes' te zien. De serie is gebaseerd op een idee van de in 2005 overleden schrijver/illustrator van Kikker, Max Velthuijs. De prentenboeken in oblong zijn weer gebaseerd op deze animatieserie. Dit is het negende deel in de serie. Prettig leesbaar; weinig tekst. Kleurrijke, sfeervolle illustraties die door de pagina omkaderd zijn met daaronder de tekst. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.

Kikker is boos

Kikker probeert een schilderij te maken van Eend. Het lukt hem niet want Eend beweegt altijd. Kikker wordt boos. Hij vindt het schilderij mislukt. Eend vindt het schilderij eigenlijk wel mooi, want Kikker heeft het gemaakt en dat is belangrijk. Kikkers vrienden kunnen hem overtuigen om het nog eens te proberen.
Een boekje uit de serie over Kikker naar Max Velthuijs. De prenten komen uit de animatiereeks en hebben heel wat van hun kracht verloren. Het verhaal weet nochtans herkenbare emoties op te roepen: boos zijn op jezelf, teleurstelling en volharding.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia