Boek
Nederlands

Kikker en de vos

Max Velthuijs (naar het werk van)
+1
Kikker en de vos
×
Kikker en de vos Kikker en de vos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kikker en Eend komen in het bos Vos tegen. Die heeft honger en vooral trek in lekkere eend. Hoe kunnen ze Vos op andere gedachten brengen? Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Slim zijn, Vriendschap
Titel
Kikker en de vos
Naar het werk van
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789025855987 (hardback)

Besprekingen

Kikker en Eend lopen door het bos, als ze gerommel horen. Het blijkt geen onweer te zijn, maar de knorrende maag van Vos. Vos heeft vooral trek in lekkere eend. Samen met Varkentje en Rat bedenken de vrienden een plan om Vos op ander gedachten te brengen. Vrolijk, oblong prentenboek, gebaseerd op de animatieserie ‘Kikker & Vriendjes’* die in 2008 voor het eerst door de KRO werd uitgezonden. De serie is gebaseerd op een idee van de in 2005 overleden schrijver/illustrator van Kikker, Max Velthuijs. Dit is het elfde deel in de serie. Het verhaal is herkenbaar en eenvoudig. De twee- tot vierregelige tekst onder de wit omkaderde tekeningen is simpel en prettig voor te lezen. De tekeningen in frisse kleuren zijn, in verhouding met de tekeningen uit de oorspronkelijke Kikkerboeken, erg vlak. Dat komt doordat zij zijn gebaseerd op de animatieserie. Voor enthousiaste Kikkerfans zal dit geen bezwaar zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia