Lettertype dyslexie
Nederlands

Help, wie klopt daar ; Stille nacht, angstige nacht

Nanda Roep (auteur), Silvester Zwaneveld (illustrator)

Help, wie klopt daar ; Stille nacht, angstige nacht

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundeling van twee verhalen over Luna en Lotte en hun restaurant Plaza Patatta. De zusjes beleven spannende avonturen tijdens Sinterklaas en Kerstmis. Vanaf ca. 9 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Onderwerp
Koken
Titel
Help, wie klopt daar ; Stille nacht, angstige nacht
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Silvester Zwaneveld
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, 2018
110 p. : ill.
Verschijningsdatum
01-11-2018
ISBN
9789463243230 (hardback)

Besprekingen

Bundeling van twee feestverhalen over Plaza Patatta. In 'Help, wie klopt daar?' bereiden Luna en Lotte zich voor op het sinterklaasfeest. Ze hebben lootjes getrokken en hopen dat de echte Sinterklaas bij hen op bezoek komt. Ze ontdekken dat in het leegstaande houten huisje naast hun restaurant Plaza Patatta iemand is komen wonen. Eenmaal thuis wordt er op de deur geklopt. Luna en Lotte denken dat Sinterklaas voor de deur staat, maar er staat niemand. Ze worden nieuwsgierig en willen weten waar het geklop dan wel vandaan komt. Spannend, maar ook humoristisch sinterklaasverhaal. Twee zusjes, Luna en Lotte, horen in 'Stille nacht, angstige nacht' rare geluiden op zolder nadat hun papa een oude vriend heeft uitgenodigd om met Kerstmis te komen koken. Vooral Lotte, het jongste zusje, heeft daarna last van nachtmerries en dromen waarin zelfs kinderen worden geofferd. Wat gebeurt er toch allemaal op zolder? De verhalen zijn verrijkt met een groot aantal grappige, karikaturale zwart-witillust…Lees verder

Over Nanda Roep

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door bibliotheekzwartewaterland

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia