Boek
Nederlands
Titel
Femicide
Auteur
Pascal Engman
Vertaler
Ydelet Westra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Råttkungen
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2020
377 p.
ISBN
9789021423449 (paperback)

Besprekingen

In ‘Vuurland’*, het eerste deel van de trilogie over politie-inspecteur Vanessa Frank zijn kinderroof en orgaanhandel de belangrijkste thema’s. In ‘Femicide’, het tweede, zelfstandig te lezen deel, spelen incels de hoofdrol, mannen die geen seksuele relatie met een vrouw kunnen krijgen en de schuld zoeken bij jonge vrouwen en dan vooral bij feministes. Ze maken vaak contact met elkaar op internet waar ze elkaar in hun vrouwenhaat ophitsen. ‘Femicide’ begint ermee dat een jonge vrouw doodgestoken wordt gevonden in haar flat. Alles wijst erop dat haar ex-vriend de moordenaar is, die op dat moment met verlof was uit de gevangenis, maar de inmiddels naar het Landelijk Team Moordzaken overgeplaatste Frank heeft haar twijfels. Tussen de onderzoeken door beschrijft de auteur (1986) het trieste bestaan van de lelijke en stinkende incel Tom Lindbeck en van de gruwelijk verkrachte journaliste Jasmina Kovak. Na nog een paar moorden komt Vanessa in de buurt van de echte dader, maar pas in de zind…Lees verder

Over Pascal Engman

Pascal Carl Orlando Engman Murchio, kortweg Pascal Engman (Stockholm, 30 juli 1986) is een Zweedse journalist en auteur.

Biografie

In mei 2010 trad hij in dienst bij Trelleborgs Allehanda waarna hij een paar maanden later entertainmentdirecteur bij Nyheter24 werd. In de zomer van 2011 werd hij gescout door de avondkrant Expressen waar hij werkte als columnist en verslaggever en zich voornamelijk bezighield met langere persoonlijke portretten en interviews. Engman verliet Expressen in november van 2016 om zijn eerste boek te schrijven.

Engmans debuutroman De patriotten werd uitgebracht in augustus van 2017, waar ook de TV-rechten van werden verkocht in april van 2018. In 2018 publiceerde hij het boek Vuurland en nam deel aan het boek Samir & Viktor.

In 2019 verscheen het vervolg op Vuurland, het tweede boek van de auteur in de Vanessa Frank-serie: Femicide. Het boek gaat over de incel-beweging. De rechten o…Lees verder op Wikipedia