Strip
Nederlands

De griezelbus

Paul van Loon (auteur), Kim Deokyeong (illustrator)
Tijdens een rit in een griezelbus vertelt een schrijver een aantal griezelverhalen. Stripverhaal in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De griezelbus
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Kim Deokyeong
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[240] p. : ill.
Aantekening
Dertig jaar geleden verscheen De Griezelbus voor het eerst in Nederland. Het werd een populair boek dat al snel in vele talen vertaald werd. Zo kwam het ook in Korea terecht. In Korea werd het eerst als leesboek uitgegeven, maar volgde, wat in Korea vaker gebeurt, al snel een graphic novel. De graphic novel verscheen er in twee delen. Paul van Loon ontving een Nederlandse vertaling van de Koreaanse teksten van de graphic novel en stelde vast dat de verhalen behoorlijk aangepast en / of afgezwakt waren. Voor de Nederlandstalige editie van de graphic novel herschreef hij opnieuw de teksten, geleid door de tekeningen van de graphic novel, maar inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke tekst.
ISBN
9789025882143 (hardback)

Besprekingen

Een speciale uitgave van 'De Griezelbus' in stripvorm, gemaakt door de Koreaanse Kim Deokyeong ter ere van het 30-jarig jubileum van ‘De Griezelbus’. De schrijver P. Onnoval neemt een schoolklas mee op schoolreis in een geheimzinnige bus. Tijdens het reizen vertelt hij griezelverhalen aan de kinderen. Zijn het inderdaad verhalen of is er meer aan de hand? Met grappige, griezelige teksten. Met uitgesproken illustraties in heldere kleuren. Paul van Loon (Geleen, 1955) is een alom bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, acteur en zanger. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boeken van Tolkien, Bram Stoker, e…Lees verder op Wikipedia