Boek
Nederlands

Het zwaard in de steen

Paul Wauters (auteur), Koen Brandt (componist), Mark Borgions (illustrator)
Na de dood van de koning moet er in Engeland een nieuwe komen. Wie zal het zwaard uit de steen trekken, zodat hij de nieuwe koning wordt? Hoorspel met twee cd's en een boek met illlustraties, dialogen en liedteksten. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Arthurverhalen
Titel
Het zwaard in de steen
Auteur
Paul Wauters
Componist
Koen Brandt
Illustrator
Mark Borgions
Verteller
Warre Borgmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Het Geluidshuis, 2022
[44] p. : ill. + 2 cd's
ISBN
9789079040810

Besprekingen

Na de dood van de koning moet er in Engeland een nieuwe komen. De uitverkorene is degene die een vastzittend zwaard uit een steen kan trekken. De legende van koning Arthur is hier gegoten in twee cd’s (het uitgebreide verhaal) en een boek, dat korte dialogen en liedteksten bevat. Op de eerste pagina’s worden de hoofdpersonen voorgesteld. De tekeningen passen perfect bij de sfeer: licht absurdistisch en grappig. In het boek en op de cd’s worden moeilijke hedendaagse woorden gebruikt, bijvoorbeeld influencer, inclusiviteit, sinecure, beauty shaming. Achterin is een verklarende woordenlijst. ’Jabbedi babbedi jaa’ is dan weer leuk voor jonge kinderen. Het hoorspel met geluidseffecten en muziek heeft dezelfde kenmerken: soms te moeilijk, soms te kinderlijk, maar altijd fris en origineel. Deze uitgave is onderdeel van een serie Vlaamse hoorspelen door gerenommeerde acteurs. Bekende sprookjes en verhalen uit de geschiedenis zoals 'Koning Odysseus'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Het zwaard in de steen

Het Geluidshuis bracht met dit boek een nieuw hoorspel uit. De legende van koning Arthur en het zwaard is herwerkt in een verhaal voor jong en oud. Op de eerste bladzijden worden alle personages voorgesteld in een uitvoerige omschrijving, gevolgd door een korte inleiding. Bij de dood van koning Uther zal de nieuwe Koning van Heel Engeland aangeduid worden door Sir Lot. Hij is koning van een heel klein stukje Engeland en overwinnaar van de slag bij Pétanque. Maar dat is zonder Merlijn gerekend. Hij zorgde er immers voor dat 'het lot' zou bepalen wie koning wordt. Dat lot houdt in om het zwaard uit de steen voor de kathedraal te krijgen. Er volgt een verhaal met avonturen, sluwe listen en gemene streken.Ook in dit hoorspel is Warre Borgmans verteller. Daarnaast hoor je de stemmen van veel gekende acteurs: Clara Cleymans, Koen De Graeve, Bruno Van den Broecke, Gène Bervoets. Het is een streling voor het oor. Zoals we gewoon zijn bij de hoorspelen van het Geluidshuis…Lees verder

Suggesties