Boek
Nederlands

De alchemist

Paulo Coelho (auteur), Harrie Lemmens (vertaler)
De zoektocht van een Andalusische herdersjongen naar de ware levenswijsheid brengt hem naar de Egyptische piramiden.
Onderwerp
Esoterie
Titel
De alchemist
Auteur
Paulo Coelho
Vertaler
Harrie Lemmens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
O alquimista
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2021 | Andere uitgaven
179 p. : ill.
ISBN
9789029544757 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

In Andalusië trekt een jongen met zijn kudde schapen door de velden omdat hij wil zwerven en reizen. In een tweetal dromen wordt hem geopenbaard dat hij naar de piramiden in Egypte moet vertrekken, waar hij een schat zal vinden. Op reis erheen ontmoet hij een alchemist die over een grote wijsheid beschikt. De jongen ziet uiteindelijk in, dat hij het ware geluk alleen kan vinden als hij door meditatie de geheimen van de wereld om hem heen kan doorgronden. Een goed geschreven roman, waarin de inmiddels beroemd geworden Braziliaanse auteur (1947) in de zoektocht van de hoofdpersoon naar de schat, de diepere waarheden van het leven symboliseert. In de vertaling zijn de poëtische stijl en taal van het origineel behouden. Een meesterwerkje. Van de Braziliaanse auteur verscheen eerder in vertaling 'De weg naar het zwaard'. Paperback; kleine druk.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia