Spel
Nederlands

L.A.M.A. : Leg alle minpunten af!

Reiner Knizia (auteur)

L.A.M.A. : Leg alle minpunten af!

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Alle leeftijden
De naam is het motto, want elke lama kent de belangrijkste van alle spelregels: Leg Alle Minpunten Af! Raak je kaarten kwijt om zo mogelijk geen fiches te ontvangen. Pas je, of hoop je een passende kaart te trekken? Dat beslis je zelf! Uiteindelijk wint de speler die het beste de minpunten kan ontwijken.
Titel
L.A.M.A. : Leg alle minpunten af!
Auteur
Reiner Knizia
Taal
Nederlands
Uitgever
Almere: 999 Games, 2019
1 doos met 60 kaarten, 70 fiches en spelregels
Speelduur
ca. 20 minuten
Aantekening
Voor 2 tot 6 spelers
EAN
8719214426941

Over Reiner Knizia

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Matěj Baťha

Reiner Knizia (Illertissen, 1957) is een Duits ontwerper van designer games.

Na afgestudeerd te zijn als doctor in de wiskunde ging Dr. Knizia werken in bedrijven in Duitsland en Engeland (onder andere als sofwareontwikkelaar) en doceerde hij aan verschillende universiteiten.

Tot eind 1997 werkte Knizia als wiskundige en spelontwerper. Nu ontwerpt hij alleen nog spellen voor zijn beroep. Reiner Knizia heeft tot nu toe meer dan 200 spellen uitgegeven. In 1993 kreeg hij de Duitse Spellenprijs, zijn eerste onderscheiding, voor "Modern Art". In 1998 kreeg hij diezelfde onderscheiding voor "Euphrat und Tigris" (Eufraat en Tigris), in 2000 voor "Tadsch Mahal" en in 2003 voor "Amun Re" (Amon Ra). Daarnaast mocht hij zich ook nog eens verheugen over de internationale "Gamer's Choice Award" voor zijn bij Kosmos en 999 Games verschenen tweepersoonsspel "Lost Cities". Zijn eveneens bij Kosmos en 999 Games uitgebrachte coöperatieve spellenepos "Der Herr der Ringe" (In de Ba…Lees verder op Wikipedia