Strip
Nederlands

Billy the Kid

René Goscinny (scenarist), Morris (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Met als enige compagnon de route zijn paard Jolly Jumper, laat de man "die sneller schiet dan zijn schaduw" orde en recht zegevieren in een Far West die duizend keer vrolijker is dan de echte ooit geweest moet zijn. Lucky Luke jaagt onvermoeibaar de Daltons achterna, ontmoet geregeld historische personages en laat ons tussendoor ook nog genieten van de vrolijke momenten die er waren bij de verover
Extra onderwerp
westerns, humor, strips
Titel
Billy the Kid
Scenarist
René Goscinny
Illustrator
Morris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Billy the Kid
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2014
46 p. : ill.
ISBN
9789031401833 (paperback)

Besprekingen

In dit verhaal ontmoet Lucky Luke, de man die sneller schiet dan zijn schaduw, de befaamde bandiet Billy the Kid. Hoewel het hier een authentieke western-figuur betreft, een beruchte moordenaar en rover, is Billy in deze humoristische westernstrip een wat dommige ondeugende rakker, die weliswaar een heel stadje laat beven, maar keurig in Luke's vallen trapt en dus in de gevangenis terechtkomt. De kracht van deze, niet verouderende, strip voor jong en oud zit naast de aardige tekeningen vooral in het simpele en toch boeiende verhaal vol humoristische dialogen, handelingen en situaties.

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties