Boek
Nederlands

Toen een tak mij tikte : verhalen en gedichten over bomen

Riet Wille (auteur), An Candaele (illustrator)

Toen een tak mij tikte : verhalen en gedichten over bomen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bevat verhalen uit verschillende culturen over bossen, bomen en liefde voor de natuur. Ze worden afgewisseld met gedichten, die veel speelse woordspelingen bevatten. Met kunstzinnige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Bomen
Titel
Toen een tak mij tikte : verhalen en gedichten over bomen
Auteur
Riet Wille
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
117 p. : ill.
ISBN
9789462915749 (hardback)

Besprekingen

Bundel met zevenendertig verhalen en gedichtjes, afkomstig uit verschillende culturen, waarin bomen, bossen en liefde voor de natuur een centrale rol spelen. De bekende Vlaamse kinderboekenschrijfster heeft hiervoor diverse verhalen, fabels, sprookjes en gedichten van over de hele wereld verzameld en herschreven. Bij elk herschreven verhaal of gedicht wordt vermeld, waar het oorspronkelijke verhaal vandaan komt. De gedichten zonder zo’n vermelding zijn nieuw gemaakt door de schrijfster. Daarbij speelt ze soms heel origineel met vorm en betekenis van woorden. De tekst, in eenvoudige bewoordingen, is gedrukt in duidelijke schreefloze letters. Sommige verhalen zijn afgedrukt in twee kolommen per pagina. De grote en kleine kunstzinnige kleurenillustraties, gemaakt met verschillende technieken, passen uitstekend bij de tekst. Met inhoudsopgave voor in het boek en een bronvermelding achter in het boek. Op de website van de uitgever staan lestips voor vrijwel de hele basisschool. Hoewel kind…Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia