Boek
Nederlands

Met je billen op het potje

Sam Lloyd (auteur)
+1
Met je billen op het potje
×
Met je billen op het potje Met je billen op het potje

Met je billen op het potje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Lot is een stoer monster, maar hij draagt nog steeds in een luier, net als zijn kleine broertje Montsterbaby. Dat moet anders! Lot krijgt een mooie pot. Als dat goed gaat, is het misschien tijd voor een monsteronderbroekenfestijn? Vierkant prentenboek met felgekleurde, grappige tekeningen, tekst op rijm en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Met je billen op het potje
Auteur
Sam Lloyd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Put your botty on the potty!
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2020
[24] p. : ill.
ISBN
9789048318483 (hardback)

Besprekingen

Monster Lot, een grote rode aardappelvormige kopvoeter met vampiertanden, loopt in al zijn stoerheid nog met een luier om. Net zo’n luier als zijn babymonsterbroertje. Tijd voorhet potje dus. Hij krijgt een grote gele! Zittend op de pot leest hij een boekje, waarin o.a. een T-Rex en een piraat ook op de pot zitten. Het lukt Lot snel om op de pot te poepen en te plassen. Dan volgt een groot Monsteronderbroekenfeest, waarbij al zijn monstervrienden hun hippe onderbroeken komen showen. Ruim vierkant prentenboek met bladzijden van stevig, glanzend papier. De kolderieke felgekleurde tekeningen zijn in dynamische comic-stijl. Op elke pagina zijn grote en kleine flappen, waaronder veel valt te vinden: van drollen tot onderbroeken. Soms krijg je een zoekopdracht. Lots 'potliteratuur' is een echt miniboekje. De tekst op rijm staat er in enkele zinnen in nonchalante quasi-viltstiftletter bijgeschreven. Een prima verzorgd boek. Goed te gebruiken bij potjestraining (wel enigszins kwetsbaar door d…Lees verder

Over Sam Lloyd

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door BrokenSphere

Samuel (Sam) Lloyd, Jr. (Weston, Vermont, 12 november 1963 - Los Angeles, 30 april 2020) was een Amerikaanse acteur en zanger. Hij is vooral bekend als de advocaat Ted Buckland uit de Amerikaanse sitcom Scrubs en had vele kleine rollen in speelfilms en televisieseries, waaronder The West Wing, Bones, NYPD Blue en Desperate Housewives.

Hij was ook een geschoold a capella-zanger wiens groep The Blanks ook optrad in Scrubs als 'The Worthless Peons' of 'Ted's Band'. Hij was basgitarist in de groep The Butties die het repertoire van The Beatles speelde. Lloyd, zelf rechtshandig, speelde linkshandig om Paul McCartney zo goed mogelijk te imiteren.

Filmografie

  • Super Capers (2009) - Herman Brainard
  • ExTerminators (2009) - Hutt
  • Pants on Fire (2008) - Howard
  • Tour de Fright (2008) - St. Vouliet
  • Waking Up with Monsters …Lees verder op Wikipedia