Boek
Nederlands

De nazaten

Saskia Noort (auteur)
+1
De nazaten
×
De nazaten De nazaten
In de reeks:
Genre:
Een vrouw die al tien jaar met haar twee dochters en haar zoontje ondergedoken leeft op het Noord-Brabantse platteland, ontdekt dat er banden zijn die niet zomaar verbroken kunnen worden.
Titel
De nazaten
Auteur
Saskia Noort
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, copyright 2023
270 p.
ISBN
9789044362374 (paperback)

Besprekingen

Recensie De nazaten -Onwaarschijnlijke puberpoldermaffia

Met De nazaten sluit Saskia Noort de thrillertrilogie af die ze in 2004 begon met De eetclub. Het is alsof Noort álle onuitgewerkte ideeën van de afgelopen twintig jaar in dit ene boek heeft gestopt.

Stel, u bent op een begrafenis in Bergen aan Zee en een oude man in een rolstoel wordt plotseling geliquideerd door een man op een motorfiets. Zou u, drie seconden na het eerste schot, A) in paniek raken en gillend wegrennen? Of B) rustig tegen een oude bekende naast u zeggen: 'Iedere keer als jij hier opduikt, vallen er doden, Karen. Opvallend.'?

Na twintig jaar schrijverschap vond Saskia Noort (56) het tijd een sluitstuk te schrijven van haar succesvolle reeks die begon met De eetclub (2004), een thriller waarin vijf bevriende Gooise echtparen eens in de zoveel tijd diners voor elkaar organiseren in Bergen, het geboortedorp van Noort. De stellen dronken veel wijn, rookten Marlboro Light als ketters, dansten op tafels, werden rijk, gingen vreemd en namen wraak - een vermakelijke cocktail die garant stond voor succes, getuige onder meer de nominatie voor de Gouden Strop, de verfilming met hoofdrollen voor Halina Reijn en Bracha van Doesburgh en vooral: de ruim een …Lees verder

Een domestic noir thriller over familie, verlies en identiteit. Karen Brouwer leeft al tien jaar met haar twee dochters en haar zoontje teruggetrokken op het Noord-Brabantse platteland. Na het overlijden van haar man en de dood van eetclublid Simon Vogel, en de rechtszaak die erop volgde, dook Karen onder met het voornemen nooit meer boven te komen. Als ze op een ochtend wordt klemgereden, blijken er banden te zijn die niet zomaar verbroken kunnen worden. Vlot, vaardig en zeer toegankelijk geschreven. Saskia Noort (Bergen, 1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. 'De nazaten’ is het vervolg op 'De eetclub' en ‘Debet', het sluitstuk van dit drieluik.

Over Saskia Noort

CC BY 3.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Saskia Noort (Bergen (Noord-Holland), 13 april 1967) is een Nederlandse schrijfster, freelance journaliste en columniste.

Levensloop

Saskia Noort studeerde, na de havo te hebben doorlopen, journalistiek en theaterwetenschap. Sinds begin jaren negentig werkte ze als redacteur voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Tot maart 2021 schreef ze 17 jaar colums in de glossy LINDA. Voorheen deed ze dat in het magazine vtwonen, alsook in de Nederlandse Playboy. Van haar thrillers zijn internationaal zo'n 2,7 miljoen exemplaren verkocht (stand voorjaar 2016). Talloze ervan zijn bewerkt voor televisie, film en theater.

Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. In dat jaar verscheen vervolgens Aan de goede kant van 30, een bundeling columns.

Haar tweede thriller, versc…Lees verder op Wikipedia