Dvd
Engels

BlacKkKlansman

Spike Lee (regisseur), Ron Stallworth (naar het werk van), John David Washington (acteur)

BlacKkKlansman

Spike Lee (regisseur), Ron Stallworth (naar het werk van), John David Washington (acteur)
Ron Stallworth krijgt als eerste Afro-Amerikaan een inspecteursfunctie in Colorado Springs waar hij een undercoveroperatie leidt bij de plaatselijke Ku Klux Klan.
Titel
BlacKkKlansman / directed by Spike Lee ; written by Spike Lee [e.a.]
Regisseur
Spike Lee
Naar het werk van
Ron Stallworth
Acteur
John David Washington Adam Driver 1983-
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 2 uur 9 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op het boek Black Klansman : a memoir van Ron Stallworth
EAN
5053083164324
mooov

Besprekingen

Drama van Spike Lee (Oldboy; 25th Hour), geïnspireerd op de memoires* van voormalig politieman Ron Stallworth (1953) die als eerste Afro-Amerikaanse inspecteur in dienst kwam bij het Colorado Springs Police Department. Lee verplaatste het verhaal van eind naar begin jaren 1970. De zwarte politieman Ron Stallworth (John David Washington) gaat undercover bij de Ku Klux Klan. Zelf onderhoudt hij de telefonische contacten, zijn collega, de Joodse Flip Zimmerman (Adam Driver) gaat naar de ontmoetingen met de Klan. De twee ontdekken dat de Klan een bloedige aanslag wil plegen om de macht in de stad over te kunnen nemen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 30-8-’18): ‘(…) BlacKkKlansman is weer een ouderwets woedende film van Lee. Hoewel de film door het absurde gegeven en vlijmscherpe satire soms lijkt op een zwarte komedie zijn er ook serieuze elementen. Zo richt de regisseur zijn pijlen ook op Hollywood waar in de beginjaren tal van racistische films werden gema…Lees verder

Over Spike Lee

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Shelton Jackson (Spike) Lee (Atlanta, 20 maart 1957) is een Amerikaans filmmaker en -regisseur.

Lee maakt veelal sociaal bewogen films. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar goede voorbeelden van. Andere motieven die regelmatig in het werk van deze filmmaker/regisseur zitten verweven zijn criminaliteit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben.

In een aantal van zijn films speelt hij ook zelf een rol, al is het meestal maar een heel kleine rol.

Filmografie (regie)

Films

  • She's Gotta Have It (1986) (met bijrol)
  • School Daze (1988) (met bijrol)
  • Do the Right Thing (1989) (met bijrol)
  • Mo' Better Blues (1990) (met bijrol)
  • Jungle Fever (1991) (met bijrol)
  • Malcolm X…Lees verder op Wikipedia