Strip
Nederlands

De spaghetti van opa Pier

Stedho (auteur)

De spaghetti van opa Pier

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan en zijn kat Panza gaan boodschappen doen voor de spaghetti van opa Pier. Het wordt een groot avontuur. Tekstloos beeldverhaal in stripvorm met grappige tekeningen in warme kleuren. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De spaghetti van opa Pier
Auteur
Stedho
Taal
Nederlands
Uitgever
[Mechelen]: Baeckens Books, 2019
64 p. : ill.
Aantekening
Zonder woorden
ISBN
9789059247406 (hardback)

Besprekingen

Daan vindt een boodschappenbriefje op zolder en gaat op avontuur om de ingrediënten te verzamelen voor de spaghetti van Opa Pier. Als een echte Don Quichot overwint hij vele gevaren, vaak gered door zijn trouwe kat Panza. Ze vinden kaas op de maan, peper in een holle boom, een ui op de bodem van de zee, een wortel als neus van een sneeuwpop, spaghetti als baardgroei van een berg en tomaten die uit een vulkaan barsten. Maar niets is wat het lijkt. Een fantasievol tekstloos beeldverhaal in stripvorm met een beperkt kleurenpalet van grijsblauw en aardetinten. Stedho (alias van Steven Dhondt) neemt de kijker mee op avontuur door de handelingen in kleine stapjes te verdelen en veel aandacht te besteden aan de mimiek van de personages. Het verrassende einde plaatst het hele avontuur in een ander perspectief. De tekenaar illustreerde eerder o.a. ‘De kriegeltjes’ en ‘Don Kameleon*’. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Stedho

Stedho, pseudoniem van Steven Dhondt (Huise, 5 maart 1974), is een Belgische stripauteur en illustrator.

Levensloop

In de lagere school kreeg Stedho onder andere les van Marc de Bel, waarmee hij twee stripalbums maakte, die ze in eigen beheer uitgaven. De Bel werd later een beroepsschrijver. Stedho studeerde daarna architectuur aan de Rijksuniversiteit Gent.

Standaard Uitgeverij ging de Boeboeks-verhalen van De Bel tot stripalbums verwerken en Stedho werd in 2002 gevraagd om andere boeken van De Bel te verstrippen. Hij maakte met Ivan Adriaenssens vervolgens de reeksen Pit en Puf; Getekend, Marc de Bel en De Kriegels.

Na voorpublicatie in het tijdschrift INK en op de Pulp de Luxe-site verscheen in 2005 Ooievarken, wat zijn eerste album onder zijn eigen naam is. Stedho tekende ook voor het tijdschrift P@per en met de Franse scenarist David Boriau maakte hij het kortve…Lees verder op Wikipedia