Boek
Nederlands

Matsya

Sterre Carron (auteur)
+1
Matsya
×
Matsya Matsya
In de reeks:
Genre:
Als de oppas van een kinderchirurg vermoord wordt aangetroffen, gaat hoofdinspecteur Rani Diaz op onderzoek uit.
Titel
Matsya
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Blaricum: Nederlandse Auteurs Uitgeverij, 2014
368 p.
ISBN
9789491535567 (paperback)

Besprekingen

Emma, de oppas van kinderchirurg Ellen Verbeek wordt tijdens het babysitten vermoord in Ellens villa. Dat Ellen verzwijgt vreemde telefoontjes te krijgen en dat de relatie met haar man niet zo gelukkig meer verloopt, doet geen deugd aan het onderzoek dat hoofdinspecteur moordzaken Rani Diaz moet voeren. Een babylijkje wordt gevonden op het graf van Ellens vader en een week later wordt haar dochter gekidnapt. Het wordt snel duidelijk dat een schim uit het verleden uit is op wraak, maar wie en waarom blijft voor iedereen de vraag. De Vlaamse auteur wordt met ieder boek beter. In haar derde detective rond Rani Diaz besteedt ze meer aandacht aan de personages, zijn de dialogen vlotter en spitser en is de spanning goed gedoseerd in korte hoofdstukjes die afwisselend het verhaal van de dader en dat van de speurders vertellen. Het verhaal zit knap in elkaar tot aan het verrassende einde van dit vlotte, ontspannende boek.

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (…Lees verder op Wikipedia