Boek
Nederlands

De kroon van heksenhout. 2

Tad Williams (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
De mensen van Osten Ard maken zich klaar om opnieuw de strijd aan te gaan met hun aartsvijanden de Nornen.
Titel
De kroon van heksenhout. 2
Auteur
Tad Williams
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
671 p. : kaart
Aantekening
De kroon van heksenhout, dat verschijnt in twee delen waarvan dit deel het tweede deel is, is het vervolg op Tad Williams' Heugenis, smart en het sterrenzwaard-cyclus en het daaropvolgende tussendeel Het hart van steen.
ISBN
9789024579822 (paperback)

Besprekingen

De serie 'De laatste koning van Osten Ard' volgt op Williams’ eerste grote fantasyserie 'Heugenis, smart en het sterrenzwaard'. Koning Simon en zijn vrouw, koningin Miriamele, rouwen na twintig jaar nog steeds om hun verdwenen zoon John Jozua en maken zich zorgen om hun kleinzoon Morgan. Die ontwikkelt zich tot klaploper, maar moet straks wel Osten Ard besturen. Om hem kennis te laten maken met de wereld buiten het kasteel, sturen ze hem naar het land van de elfen (de Sithi) om de doodzieke Sithi boodschapper terug te brengen. Ondertussen gebeurt er nog meer. Osten Ards aartsvijanden, de Nornen (een soort ijselfen) maken zich op voor een nieuwe confrontatie; de barbarenkrijger Unver maakt ruzie met zijn clan en gaat op zoek naar zijn echte ouders en in het zuidelijke Nabban dreigt een oorlog uit te breken tussen twee rivaliserende broers. De intriges schuiven verder in elkaar, maar blijven na twee delen* nog steeds introductie. Toch weet Williams de bijzonder rijke intrige spannend te…Lees verder

Over Tad Williams

CC BY 3.0 - Foto van/door Ejdzej

Robert Paul Williams (San Jose, Californië, 14 maart 1957), beter bekend onder zijn schrijversnaam Tad Williams, is een schrijver van epische fantasy. Door hem geschreven boekenreeksen zijn onder meer Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard (Memory, Sorrow and Thorn (MS&T)) en Anderland (Otherland).

Zijn derde grote boekenreeks is Schaduwmars (Shadowmarch), evenals MS&T een 'trilogie in vier delen'. Het eerste deel van deze reeks verscheen in 2004 in het Engels onder de titel Shadowmarch Volume One, wat in 2006 in het Nederlands werd vertaald als De Schaduwgrens. Het tweede deel getiteld Shadowplay verscheen in 2007 in het Engels. Schaduwval en Schaduwhart verschenen in respectievelijk 2010 en 2011.

Williams bracht in 2012, 2013 en 2014 The Dirty Streets of Heaven, Happy Hour in Hell en Sleeping Late on Judgement Day uit. Deze drie boeken vormen in deze volgorde de Bobby Dollar-t…Lees verder op Wikipedia