Boek
Nederlands

Agent en Boef en de fopmoppen

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (illustrator)
+1
Agent en Boef en de fopmoppen
×
Agent en Boef en de fopmoppen Agent en Boef en de fopmoppen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als Boef weer eens ontsnapt, blijft hij Agent foppen tijdens de achtervolging. Agent heeft er schoon genoeg van en zoekt een andere boef. Maar dat is niet de bedoeling! Prentenboek met humoristische kleurenillustraties in afwisselende formaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Politie, Foppen
Titel
Agent en Boef en de fopmoppen
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees De Boer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789401409261 (hardback)

Besprekingen

Als Boef weer eens ontsnapt wil Agent Boef vangen. Maar Boef fopt hem steeds. Na een tijdje is Agent zijn gefop zat. ‘Pak me dan’, roept Boef, maar Agent gaat Boef niet meer vangen. Hij heeft een andere boef ontmoet die niet steeds ontsnapt. Wat nu? Boef wil geen andere Agent of kan Agent Boef ook foppen? Vierde prentenboek uit de serie rondom de bekende Agent en Boef. Het eerste deel werd bekroond met een Zilveren Griffel en een Leespluim. De kleurrijke illustraties van een zeer ondeugende Boef en de plichtgetrouwe en wat slome Agent - die in afwisselende formaten over de bladzijden zijn gespreid - spatten weer van de pagina’s af. De prent over een dubbele bladzijde, vertoont veel details, zodat hij werkt als een zoekplaat. De tekst is eenvoudig en raak en vormt samen met de illustraties een aanstekelijk geheel. Weer een heerlijk prentenboek van het schrijf- en tekenduo dat heeft bewezen goed op elkaar te zijn ingespeeld. Vanaf ca. 4 jaar.

Agent en Boef en de fopmoppen

Boef zit in de gevangenis. Hij lokt Agent naar binnen en ontsnapt. Met fopgeld koopt hij fopspulletjes in de Fopshop en fopt iedereen die hij onderweg tegenkomt. Agent en Politiehond kunnen het spoor van Boef gemakkelijk volgen. Ook Agent wordt steeds beetgenomen, tot hij het beu is. Agent zegt dat hij een andere boef heeft ontmoet. Maar daar is Boef niet blij mee. Dit is al het vierde prentenboek over Agent en Boef. Het opzet, het verhaalverloop, de zinnetjes en de omgeving zijn ondertussen reeds gekend, maar het blijft grappig. Het verhaal over de ontsnapping met een wilde achtervolging die toch weer in de gevangenis eindigt, lijkt op een slapstick. Uit de laatste zinnetjes blijkt de bijzondere relatie die de figuren met elkaar hebben. De afwisseling in de lay-out en de expressieve gezichten brengen dynamiek in de vriendelijk ogende aquareltekeningen die vol verrassende details zitten. Geschreven in een eenvoudige, klare taal. Lekker ondeugend en aanstekelijk.


Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties